SUPERFLASH! Allt fler säger som #Bakjour: ALLA ÄR JOURNALISTER!

UPPDATERAT 12 juli kl 08.45: @anaginas konfronterar @oisincantwell…

… och @oisincantwell tvingas bita i det sura Applet. Han blir fr o m nu ihågkommen som ”han som förnekade bromance tre gånger innan hanen gol”. / @medieprofil

UPPDATERAT 11 juli kl 12.45: #Bakjour rättar efter påstötningar:

Korrekt ordalydelse ska förstås vara: ”Man gör inte journalism AV twitter, twitter ÄR journalism”. / @medieprofil

Det som varit uppenbart för neoz sedan Lolof Lagercrantz har så sakteliga börjat sjunka in även hos #gammelmedia. Det är som en vattenskadad källare, det tar en liten tid med tålamod och utan åtgärder för att skadan ska sätta sig och bli permanent. Bara de senaste dagarna har neojournalismens Kay Pollak-liknande mantra på allvar  börjat eka mellan mediehusen, med viktiga semineoz som @viktorbk som ivriga påhejare:

(Notera även: @oisincantwell:s onyanserade och bakåtsträvande ”Det var bättre förr, lilla gumman!”-attack på neonebulosan @anaginas bottnar förstås i djup osäkerhet och en futurofobi, framtidsskräck. Cut him some slack, folks!)

Det finns fortfarande tjurskalliga bakelitkramare (som @oisincantwell, som fortfarande vanvördigt använder skällsordet ”alfakrull” i dagligt tal) som stretar emot, men när som helst hotar fördämningarna att brista. Viralklådans syndaflod kommer då att skölja med sig de oförsiktiga bildrörsbandariljärer och tryckpressonanister som oklokt nog ännu inte sökt skydd bakom framtidens #winskydd. Och när vi som mest behövde ett järtecken, så kom det ett från oväntat håll:

Låt oss säga det direkt: Det må vara a small step for #gammelmedia, but a giant leap for mankind. Att se det i tryck, må så vara i kilskrift på runstenen svt.se, gör oss tårögda. Vi har sagt det hela tiden, nu trillar poletten uppenbarligen ner även i fiendelägret. Dock: Privatsurfning ”gynnar” inte arbetet, det är själva utgångspunkten för arbete (utan affärsmodell). Vårt recept: 91% privatsurfning gör arbetsdagen optimal. Vsg #gammelmedia, den bjuder vi på.

Och: Det privata är offentligt, det offentliga är privat. ALLT superneoz som @carlbidlt, @niklassvensson, @jocke och @Magnusbetner sprutar ur sig – 4sq-uppdateringar, länkar till episka lolcats på youtube, instagrammade hjortstekar, fylletweets – ÄR nyheter. På med Appleknyckarbyxorna!

Även #medieormen surfar senaste neovågen, som synes, men vi poängterar återigen: Man gör inte journalism AV twitter, twitter ÄR journalism. Stick ditt vasstrå i den outsinliga Amazonasflod av info som är neojournalismens blå band, och koppla ditt sugrör direkt till bloggen. Du lär inte bli besviken, ej heller din publik. Dagens hetaste nätsnackis bjussar vi på:


Vi ska dock erkänna, denna senaste murbräcka i den gammelmediala Berlinmuren är INTE #bakjour:s verk, obegripligt nog. Att neomantrat ”alla är journalister” nu på allvar börjat cirkulera bland #gammalmedia:s manchesterklädda lajklakejer och horungar springer ur en liten oansenlig notis hos – hör och häpna! – P4 Blekinge!

Med detta omen på internethinnan möter vi kommande stora utmaningar med tillförsikt. Om sommaren började med ett segertåg i de trånga gränderna i Visby kommer #gammelmedia möta sitt Twaterloo på Tjärö. På nätet, i luften och på marken – tänd gridden!

/ @medieprofil

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: