DOKUMENT!!! Radiochefen ömsar skinn – Sveriges och Försvarets radio gör gemensam sak

Först vill vi beklaga att det tagit sådan tid.

Vi vet att snabbheten är grädden på det neojournalistiska moset. Det är därför miljontals människor varje dag väljer rewriten och retweeten framför #gammelmedias härskna prasselporr.

Vi skyller på #gammelmedia:s analoga uppdateringstakt. Deras slideshow av fyra diabilder i minuten är svår att uppfatta för neoz som alltid hårdbrowsar nätet i 40 000 miljader fps.

Som vi tidigare har berättat övergav Mats @radiochefen Svegfors för en tid sedan sitt mest spännande projekt hittills™, Medieormen 3.0. I ett historiskt ögonblick skapades Sveriges första monoarki när @radiochefen lämnade sitt ämbete och blev den första människa som blev ett med klouten.

Då trodde vi alla att klouten, kanaliserad genom @radiochefens potenta twitterkonto, skulle bli ett influenceinferno utan dess like. Pingpionjärerna pustade, memematadorerna myste och 4chanfurstarna frustade av välbehag.

Och friheten dog under dundrande applåder.

Men @radiochefen hade inte rent mjöl i poken. Han brydde sig inte om framtiden, inte heller realtiden. Nej #gammelmedias Darth .Zipious egna digital agenda var att själv försöka utmana Bonniers babeltorn, TV4. Han använde vår tids viktigaste kraftkälla i ett försök att se till att @SR_Radioteatern:s högläsning av hans tweetroman ”klockan 03.15” skulle trenda hårdare än Leet’s Dance.

Det gick inte. Och så började även klouten, omättlig på realtid som den är, att ta sin tribut. Framtiden spottade ut @Radiochefen innan han han säga digitalt inflytande.

På en bakgata i Stockholm, i ett klot av sprakande ljus, kom han så till medvetande, naken och utblottad, men med en idé lika storslagen som skakande. Minuter han knappt bli timmar innan han sökt sig tillbaka till de sälla jaktmarkerna på Gärdet och direkt återinsattes han i en skräddarsydd tjänst. Rollen som en modern François Leclerc du Tremblay har han spelat med den äran sen dess.

Svegfors såg till att #Almemedalen, historiens bäst bevakade rosémingel, blev platsen för avtäckningen av hans senaste makabra skapelse, hashtaggen #SRA.

Efter misslyckanden på alla mediala fronter (sociala, digitala, etern) har nu Sveriges Radio blivit #SRA och gjort gemensam sak med ljusskygga kusinen Försvarets Radioanstalt, FRA och skjutit in sina resurser avlyssna det markbundna telefonnätet.

Någon teknik att tala om har de givetvis inte, så under veckor har de pumpat sig fulla med analoga steroider och gjort vad de gör bäst, en rundringning av guds nåde. Just nu sitter SR:s närmare 1500, till journalister förklädda telefonister försedda med telefonböcker och håller varenda marklinje i Sverige öppen. Lyssnandes, flåsandes och bandandes.

Inom kort kommer allt det insamlade materialet att ersätta den nuvarande tablån med närmare 200 000 timmar oredigerat telefongodis om året.

Tills dess är #Medieormen, som uppgraderats till #Medieormen 099-51010 (ett slags SR Minnen Deluxe) platsen där all information hamnar. Än så länge kan man bland annat höra hur en ovetande Selma Andersson i Jokkmokk berättar om ett hemligt recept på smörkakor för sin dotter och hur Per-Erik Asplund i Vaggeryd våndas över överförmynderiet i Jordbruksverkets nya blankettbank. Med @SRRing_P1:s population, motsvarande ett mindre mellaneuropiskt land, av gratisarbetande rättshaverister och gnällspikar har SR också en övervakningsarmé av samma rätta virke som en gång Palmeutredningens privatspanare.
Målet är att göra det analoga Sverige mer övervakat än iOS i London.

Vi nås av rapporter om att det fortfarande finns folk på Reddiotjänst som håller @Radiochefen:s kulturrevolution stången. Neoz kämpar sida vid sida med delar av bakELITEN om att hålla marklinjerna fria från insyn och vanligt folk borta från etern. Ett litet men tappert motstånd anfört av ledande tyckonomer inom SR och SVT, @PingerArnander och @Mar.gifSilber fortsätter att ta upp orimligt mycket sändningstid med sina ovidkommande gissningar och spekulationer.

Neoz berörs inte själva av SR:s helomvändning eftersom vi alla opererar med smartphones där SR Plays funktionalitet är lite av viralklådans svar på Regalskeppet Wasa.
Men eftersom vi har #bakjour kommer vi naturligtvis att följa utvecklingen med paleontologens osvikliga intresse.

/@neo_lagercrantz

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: