FLASH! Realtidsrabulist sviker viralklådan!

Upp som en sol, ner som en pinkaka. I förrgår vann opinionsoligarken och realtidsrabulisten @pwolodarski, chefen för DN:s ledarredaktion, neojournalismens hjärta när han, som en av riddarna kring Runda arkivet, knäböjde vid viralklådans @ltare…

… för att bara 24 timmar senare åtnjuta lika mycket kärlek och respekt för sin kompetens som en gång Olle Nordin, när han åter visar #gammelmedia:s rätta ansikte i ett frontalangrepp Ekot, Sveriges Reddios flaggskepp, hårt kämpande för att bryta tryckpressens tyranni:

Låt oss ta det från början: Ekot agerade för en gångs skull som fullblodsneoz, reagerade med ryggmärgen och publicerade ett inslag byggt på tyckande, förhastade slutsatser och vilda gissningar, helt enligt regelboken. #Bakjour-redaktionen lajkade särskilt hänvisningen till en konsultrapport som inte existerade. Detta var dock tillräckligt för att tyckonomtalibanen @pwolodarski skulle återfalla i gamla mönster och svika varje stavelse i neojournalismens hederskodex (”Hellre källkod än källkoll!”)och börja jaga Ekoredaktionen med blåslampa:Wolodarski byggde sedan hela sin medeltida och trångsynta ”analys” på det faktum att Ekot förtjänstfullt sprungit viralklådans ärenden, och likt en riktigt lastgammal grävling lät han käkarna sluta sig kring Sveriges Reddios anklar för att sedan dra diktafondemagogerna tillbaka ner i den #gammelmediala avgrunden:

Hur svarar då Ekot på den nesliga attacken, där den tidigare kloutkonduktören på DN nu försöker riva deras biljetter till framtiden? Vi hade förstås hoppats att redaktionen stått pall och kastat ett neojournalistiskt statement i @pwolodarski:s hånflinande ansikte:


(Eller ännu hellre, den uppgraderade versionen av viralklådans valspråk: ”Jag tycker, alltså står jag för det”. Red:s anm.)

Men icke. Svaret blir istället ett klassiskt gammelmedialt försvarstal i Emile Zolas anda, späckat som en julgris med statistik och halvsmält ånger:

Det finns dock ljus i mörkret. Ännu idag på morgonen hade Ekoredaktionen inte ändrat en stavelse i den ursprungliga publiceringen, utan hänvisar fortsatt till en rapport som inte finns. Tydligare än så blir inte bilden av ett neojournalistiskt långfinger åt dåtidens ståplats i Neobroviken.

/ @kallekarlsten

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: