REINFELDTS MARDRÖM! Landsbygdsministern sänker Digital Agenda!

Som #bakjour tidigare berättat arbetar regeringen Reinfeldt hårt för att bli den första helt Facebookbaserade regimen i världen. Det som i propositionstext kan te sig väl ogenomskinligt och byråkratiskt…

… blir i praktiken klart som korvspad, och efter näringsminister Annie Lööfs ovanligt vidlyftiga morgongåva till Mark Zuckerberg står det klart att regeringen fyllt spenderbyxornas fickor med blancocheckar i strävan att gå upp i Facebook-koncernens ömma famn:

Men säg den lycka som varar beständigt. I dagens Sommar i #P1browser i Sveriges Reddio materialiserades statsminister Reinfeldts mardröm i form av landsbygdsminister Eskil Erlandsson som bestämt sig för att dra ordentligt i den digitala handbromsen. När hela resten av regeringen, med memenister @CarlBildt i spetsen, bestämt sig för att bredbandsuppkoppla hela Sverige med framtiden, är Eskil Erlandssons recept…

…  att isterbandsuppkoppla landsbygden med flydda tider. Medan majoriteten av statsråden nu plöjer interwebs och surfar viralvågen, drömmer Eskil Erlandsson om ett Sverige där byskvallret sprids med muntlig tradition från gård till gård, eller i riktigt brådskande fall med hästburen kurir.

IT-minister @annakarin_hatt: ”Bredband åt hela Sverige!”

Landsbygdsminister Eskil Erlandsson: ”Isterband åt hela Sverige!”

Regeringen Reinfeldt står inför sin tuffaste utmaning hittills: Att digitalisera Eskil Erlandsson. Hur det går? Realtime will tell!

/ @kallekarlsten

2 comments

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: