Neojournalismen har aldrig sommartorka!

Livet går sin gilla gång. Även på sommaren. #Gammelmedia upplever den värsta sommartorkan sedan 1948, och hade, om de hade haft tillgång till internet, mycket väl kunnat göra en magsur nyhet på den här oskyldiga lilla fikainviten från socialminister @goranhagglund till @Expressen:s digitala @mbassadör @niklassvensson. Vi kallar det bromance på regeringsnivå.

Inom neojournalismen är det förstås annorlunda. Här existerar inte begreppet ”sommartorka”. Kolla exempelvis in kioskvältaren nedan, när humorelitens brandmurbräcka @Magnusbetner lägger fram teorin att Christer Pettersson ”halkade i ett badkar”, i en diskussion med HTML-kodens Hefaistos, @krohnman. Något som troligen kommer att gå #gammelmedia spårlöst förbi…

… till förmån för Annie Lööfs hembakta #win:erbröd och Ulf Kristerssons nescafé, efter ett lockande pressmeddelande från Rosenbad.

Även här hade vi i sann neojournalistisk anda kunnat vägleda den församlade kaffesugna hopen av #gammelmediala kolumnister, diktafondemagoger och bildrörsbandariljärer till en av vår tids ödesfrågor: Artikel 31 i FN:s deklaration om mänskliga rättigheter, gratis wifi till alla, överallt.

Ett fritt, öppet, demokratiskt samhälle bör kunna erbjuda gratis wifi överallt där en människa med en iPad överhuvudtaget skulle kunna tänkas sätta sin fot. Allt annat vore ett nederlag av kolossalformat. Vi går så långt i våra krav att vi inte vill dra gränsen ens vid toppen av K2, eller på botten av Marianergraven. Näst efter tillgången på vatten är detta den viktigaste frågan för mänskligheten, och @emanuelkarlsten driver den som om varje minut vore hans sista:


Även den svenske ambassadören i Vitryssland har drivit frågan, något som nu på eftermiddagen straffade sig när landets diktator Lukasjenko, en av de ledande motståndarna till gratis wifi, plötsligt fick täckning i ett hisschakt och mindes samtidigt att PR-byrån Studio Total för en tid sedan flugit in över den vitryska gränsen och släppt ner ett stort antal ”nallar” (”nalle”, slang för mobiltelefon, red:s anm). Härefter sparkades den svenske ambassadören.

Men: Den fria världens försvarare, mannen som gav gratis wifi ett ansikte, memenister @CarlBildt, svarade snabbt och resolut med att dra en lans för demokrati, rättvisa och rätten att toksurfa fram demokrati:

Som ni märker: Ingen sommartorka på interwebz. Trots att solen alltid skiner på viralklådan.

Annonser
1 comment

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: