FLASH! @niklassvensson avtäcker #nymo-skandal – viftas bort av TV4-profil!


”Sanningsfällarbranschen”. Uttrycket myntades av ena halvan av Ekots Dupond och Dupont, @ohmandaniel, i @tidningenresume i samband med #saudivapen-bonanazan i våras, då ministeravhoppen och prisregnet stod som spön i backen.

Men trots att Saudiaffären, grävjournalismens perpetuum mobile, fortfarande lever sitt eget liv, och ynglar av sig som springmask i nyhetsflödet är @niklassvensson ohotad som sanningsfällarbranschens Bruce Wayne. Om nätterna drar denne #Sjöstan:s digital dandy på sig galonbyxorna och sydvästen  och blir The Ol’ Fiskargubbe of Vengeance, med en interwebztrål så finmaskig att varken big eller small phish slinker igenom. Varhelst någon fått några cent för mycket fångas signalen upp av @Expressen:s ekolo:. Dagens storphishkarvals inbegriper näringsminister Annie Lööf (C++) och @tillvaxtverket:s miljon- och h@rullning


… och i den mindre skalan avtäcker han i nästa andetag en briserande skandal i TV4:s @Nyhetsmorgon

… något som dock viftas bort av TV4:s semityckonom @pihlblad.

Så här går dagarna i sanningsfällarbranschen. Ena stunden skördar viralklådan sina offer på högsta nivå, i nästa i journalismens lotteri. Och för en sanningsfällare av @niklassvensson:s kaliber gäller det då förstås att vårda sina empatiska drag för att inte bli känslomässigt avtrubbad av allt phishande. Något som givetvis i sann neojournalstisk anda sker inför öppen ridå i flödet som aldrig sinar:

/ @medieprofil

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: