Fem retweets är fler än fyra publicister!

Det drar ihop sig till världens största kloutläger, #SSWC. Det fina med klouten är att man både kan stoppa en sovsäck med den, och äta den som rövargodis (eller browse sugar). Och ett riktigt bra kloutläger lockar också fram barnet i deltagaren, man minns första trevande försöken att programmera Masken på en ABC 80, man minns hur Sajber i SVT, med @filipstruwe och @LenaStbner, öppnade en lockande och förbjuden värld…

… på samma sätt som dagens kidz kommer att minnas neojournalismens kindergarten, @P3browser.

@kallekarlsten:s e-vangelium läses nu över hela världen. Här en av 18 nystartade Bamseklubbar som tänder förgridden.

@kallekarlsten:s e-vangelium läses nu över hela världen. Här en av 18 nystartade Bamseklubbar som tänder förgridden.

Och för att neoz ska kunna visa upp den helhetsupplevelse som är #SSWC för sina barn redan nu, öppnar #bakjour Sveriges första Bamseklubb på Tjärö (en uppkopplad version av #win:resors barnklubb på Teneriffa, och Polloresors dito på Korfu). Man kan säga att det är en lekfull kopia av våra workshop-LAN, anpassad efter de allra minsta. Och medan barnen powerbrowsar i godan ro kan vuxna neoz förlusta sig på klout, från Tjäröhelgens första geekotta till avslutningskvällens sprakande .binfire (där det är allsångsplikt på Simple song of FREDOME och Slaves to the gridd).

Vi konstaterar också att årets absoluta höjdpunkt på gridden redan står på programmet…

… även om man knappast behöver en hel session för att reda ut begreppen, snarare 1 minut och 37 sekunders #bakjour-läsning. För att tända en gridd behöver man inte längre flintrstenar (ping @JanHelin och @ThomasMattson) utan bara en .zippotändare. Och för att bli neo behöver man egentligen bara en bra parlör. Walk the walk, talk the talk. Därför bjussar #bakjour på den enda ordlistan du behöver för tre dagar på Tjärö. Med barnets överlägsna inlärningsförmåga kommer neokidzen att kunna listan utantill på 3 minuter. Vi uppmanar härmed #gammelmediegamarna att bejaka sitt inre barn, så ska nog åtminstone en gnutta neolingo fastna. Håll till godo!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: