#Bakjour:s folkinitiativ för chefredaktörernas rätt till friplåtar startar – NU!

UPPDATERAT 21 augusti kl 09.25: @fridaboisen kommenterar!

UPPDATERAT 21 augusti kl 08.55: Jättesuccé för #bakjour-kampanjen #friplåtsgate för chefredaktörernas rätt till friplåtar! @fridaboisen badar i brev!

UPPDATERAT 19 augusti kl 09.20: @jocke kommenterar:

#bakjour, genom @kallekarlsten: ”Vi beklagar, @jocke har rätt, misstaget ska inte upprepas.”

Den senaste tidens frejdiga kampanjjournalism signerad Göteborgs-Tidningen till stöd för Sveriges största särintresse, vita medelålders män, och deras rätt att äta beef och slippa åka kollektivt, har givit #bakjour blodad tand. Tyckonomi i dess renaste form är vår livsluft, den styrker oss på samma sätt som en nyupptäckt göl full med mygglarver styrker en fältbiolog.

Vi kan därför inte vara sämre.

Och just nu tornar en fråga framför andra upp sig som det enskilt största hotet mot tyckonomin och dess uttolkare: @fridaboisen:s indragna ackreditering till hipsterseansen Way Out West.

Den trångsynte kanske invänder:

1) ”Men vafan, med en chefredaktörslön har man väl råd att betala sitt inträde själv?” Vi säger: Ingen tyckonom kan riskera att låta sitt omdöme förmörkas av dyra biljettpriser inför den femradare man ska kräma ur sig senare under natten, mellan sista starkölen och hemvägens langos.

2) ”Det handlar om en KVART ffs!” #Bakjour vägrar dock räkna minuter och sekunder, utan parafraserar Hasse Alfredsson i Den enfaldige mördaren: ”Det är PRINCIPEN, Månsson!”

Vi räknar med att landets chefredaktörer, aktiva som pensionärer, ställer upp mangrant bakom vårt folkinitiativ. Och som startskott för kampanjen tar vi oss, i sann neojournalistisk anda, friheten att ge röst åt Tidningsutgivarnas och @fridaboisen:s sotto capo @ThomasMattsson: ”Jag ser varje indragen ackreditering, om så bara i 15 minuter, som en krigsförklaring”, skulle han kunna säga till #bakjour.

Det här är första gången i #gbgftw, i Sverige och kanske också i landet Interwebz, som någon prövar rätten till friplåtar i verkligheten.

Så.

Vad väntar vi på?

Skriv på du med, i dag. För chefredaktörernas rätt att lägga sina surt förvärvade slantar på langos och stor stark istället för inträdesocker.

Din röst gör skillnad.

Folkinitiativet börjar:

NU.

PS. Vi saknar skärmdumpar på @fridaboisen:s artiklar från Way Out West. Om du har dem, hör av dig! DS

Annonser
4 comments

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: