EXTRA! T-bana till #Sjöstan – prio 1 i Regeringens Digitala agenda!

#Bakjour har tidigare flera gånger rapporterat om regeringens Digitala Agenda. Med memenister @CarlBildt i spetsen storsatsar man på digitalt värdeskapande, och ersätter Statsrådsberedningen med Facebook. Målet är att den svenska alliansregeringen senast på valdagen 2014 ska påminna mer om ett LAN-party än en traditionell regim.

Och i helgen såg vi statsminister Fredrik Reinfeldts sommartal på Värmdö som en naturlig kickoff på den ”nystart av förnyelsen av Nya Moderaterna” som IT-minister @annakarin_hatt marknadsförde från sitt digitala stånd på den del av twitter, befolkad av statsråd och riksdagsledamöter, som lite vanvördigt kan beskrivas som nejournalismens svar på Degerberga marknad, där man säljer slitna antikviteter till ockerpris.

Efter några halvhjärtade lavetter mot oppositionen (”dåligt förberedd bla bla”, ”vi skapar Steve Jobs bla bla”, ”inget regeringsdugligt alternativ bla bla…”) nådde statsministern raskt sommartalets klimax:

Hårt trängd av isterbandsattacken från landsbygdsminister Eskil Erlandsson var statsministern tvingad att ge besked om framtidens viktigaste digitala agenda. Och som han levererade! Som alla neoz redan vet utgår idag i princip hela viralklådan från Hammarby Sjöstad, #Sjöstan, världens största LAN och boplats för minst 74% av den svenska twittereleeten.

År av skattesänkningar har nu urholkat statskassan till den grad att det är dags att ta farväl av den svenska landsbygden på allvar. Fredrik Reinfeldts utsträckta hand till @annieloof och JA till inbjudan till hennes föräldrahem i Maramö kan bara tolkas som att han nu tar tillfället i akt att tillsammans med allianskollegorna medelst dörrknackning meddela smålänningarna att det inte blir några bredband till isterbanden. Och låter @CarlBildt ge C++ledaren en handfast grundkurs i tyckonomi, så att hon i fortsättningen uttalar Alliansen 2.0 som TVÅ PUNKT NOLL, och inte TVÅ KOMMA NOLL.

Hur som helst, i sommartalet på Värmdö gav Reinfeldt viralklådans vänner ett rejält köttben, som inte minst fick #Sjöstan:s egen iBookhållare, @niklassvensson, att slå digitala volter av lycka.

#Bakjour kan nu avslöja att Regeringens plan är att göra klouten till svensk valuta, #Sjöstan till huvudstad och att flytta hela befolkningen dit i en slags omvänd kambodjansk kulturrevolution (minus folkmord, plus gratis wifi). Den nya T-banan kommer att vara pulsådern till hjärtat av den första nation i världen som styrs som ett dotterbolag till Facebook, via företagets serverhallar i Luleå. Eftersom all statlig, mellanstatlig och kommunal administration sker med ”gilla”-tryckningar och alla medborgare har en egen iPad kan man också inom en snar framtid lägga ner sorgebarnet @SJ_AB. Och eftersom alla är journalister, och inga affärsmodeller längre existerar kan man redan nu säga att även arbetslinjen spelat ut sin roll. Alla jobbar, alla jobbar gratis.

LÄS ÄVEN: Här har ni hela bakgrunden, signerat #bakjour. Rösta även i pollen!

EXTRAMATERIAL! 2011 var Håkan Juholt mer positiv än Fredrik Reinfeldt till T-bana till #Sjöstan. Ett knappt år senare har statsministern omfamnat viralklådan, efter @niklassvensson:s övertalningskampanjer.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: