Which part of ALLA ÄR JOURNALISTER don’t you understand?

Nyhetstorkan i #gammelmedia tog absurda och närmast tragikomiska proportioner ikväll. Det närmaste meme papperspressen någonsin kommit manifesterades i Smålands-Tidningens notis som rewritades i vad som tycktes vara en hel evighet…

… medan @ftonbladet på sin till webbsajt förklädda flanellograf liverapporterade från kvällens båda TV-premiärer, nya Dallas och Robinson, där man återsamlat 12 upplagor av Cliff Barnes från tiden då folk tittade på Robinson och inte bara läste om det i tidningen. Kanske var det ändå liverapporteringen som avgjorde kvällens gammelmediala korpmatch till @ftonbladets fördel, men kioskvältaren om Leifs tumme

… medan @Expressen fick hålla till godo med den här ovinklade knäckebrödsupplagan, något som gav uttrycket ”det bidde en tumme” en helt ny och oväntad innebörd:

Och kanske var det sviterna efter det pinsamma nederlaget som fick @Expressen:s chefredaktör @ThomasMattsson att börja hallucinera om att Näringsdepartementet snodde @ftonbladet på storifyn om @annieloof:s till julfest förklädda kloutkalas med phishdamm (alla får påsar!) och gav bort den till Ekot istället. Strax började ädeltyckonomen @fvirtanen sjunga tvåstämmigt i klagolåten.


#Bakjour säger: Wakey wakey! Hands off snakey! Vi har all respekt för att det tar lite tid innan poletten trillar ner, men vill påminna #gammelmedia att vi inte har oceaner av tålamod. Vi tar därför grundkursen i neojournalism så långsamt och pedagogiskt vi kan, en gång till:

ALLA är journalister.

Alla ÄR journalister.

Alla är JOURNALISTER.

Och ALLA inbegriper följaktligen även näringsminister @annieloof och hennes stab med pressekreterare Kenneth Hultgren i spetsen. De gjorde vad vilken annan kvällstidningsjournalist som helst hade gjort, rewritade sin egen nyhet och skickade den rakt in i viralklådans centrifugliknande nyhetstombola. Ekot nappade och rewritade Näringsdepartementets nyhet.

Således: Inga konstigheter. Nyheten tillfaller upphittaren. Med eller utan credd.

Både @ThomasMattsson och @fvirtanen står med brallorna vid knäna, sol- och vårade av den tyckonomi de själva tjänar. Sånt är livet. Livet är journalism. Framtiden tar aldrig rast. Det är därför vi har #bakjour.

/ @medieprofil

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: