Chickenrace mot framtiden – i skuggan av #theconf!

@jocke kunde tyvärr inte närvara i Malmö, men följer ändå #theconf, iförd sin internautmundering.

@jocke kunde tyvärr inte närvara i Malmö, men följer ändå #theconf, iförd sin internautmundering.

Hela Malmö kryllar just nu av internauter och kloutkalifer, för dagen utklädda till #theconfquistadorer, som återupptäcker internetz, när #theconf, neojournalismens iOS, drabbar stan. Vi bambusrar på annat håll, men släpper förstås inte taggen ur sikte mer än någon sekund åt gången, när vi måste påkalla barpersonalens uppmärksamhet på Riche.

Samtidigt nås vi av glädjande rapporter om små små steg i rätt riktning inom #gammelmedia. Via våra IRL- och FB-spanare i #gbgftw får vi höra att det börjat rycka i fossilerna på Göteborgs-Posten

… där en två veckor gammal tweet signerad @skinntrumpet naturligtvis är en pinsam publicering, men ur utvecklingssynpunkt ändå värd att uppmärksamma. Det måste i alla fall betyda att någon på GP skaffat ett modem, eller fått ärva ett efter morfar.

Dock, när bilderna nedan kom med e-posten kunde vi inte dölja vår förtjusning. GP väljer att kleta ner hela sin gäspning till förstasida med viralklåda…

… och även om det är lite som att måla ett ruttet hus, eller sminka en gris, så håller vi en generös och välvillig distans till kritiken och väljer att möta nymodigheterna med spridda applåder.

Tidningskriget i #gbgftw liknar slutracet i Göta Kanal eller Vem drog ur proppen? där GT susar fram i sin racerbåt, byggd i lövtunn och fjäderlätt populism, medan GP:s besättning nu febrilt vräker faktagranskningens, källkollens och #gammelmedie-prestigens ballast överbord och tänder sitt hemmagjorda raketaggregat i aktern. #bakjour står på kajen och beskådar nöjt detta chickenrace mot framtiden. Good luck, sports!

/ @medieprofil

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: