FLASH! Väderkvarnar är den nya gubbmaffian!

Samtidigt som pojkmännens ryggdunkar fortplantar sig som en elektrisk stöt genom bildrörsgalan #Kristallen håller föreningen Utgivare utan gränser extrastämma med anledning av de senaste dagarnas händelser. Nya ordföranden @cissiwallin och vice ordföranden, tillika chefredaktören på @Expressen:s västsvenska kyrkupplaga GT, @fridaboisen, har hamnat i en osedvanligt orättvis korseld i kampen för yttrandefriheten på internetz, respektive rätten att slippa bli kränkt i en vägtull.

Låt oss konstatera: Varje kritiker av obegränsad yttrandefrihet, oavsett kön, när en liten Ulf Brunnberg-demon vid sin barm, en demon som njuter av att skicka bajskorvar i vadderade kuvert och bränna kvinnor i handflatorna med cigarettändare.

Det som för ett otränat öga kan framstå som en strid mot väderkvarnar är i verkligheten en sisyfosliknande kamp mot gubbmaffian (inte sällan kvinnor sinnrikt och försåtligt förklädda till gubbmaffia). Plöjer man de senaste dagarnas twitterfeed finns flera exempel på de sistnämnda.
Och medan hetsjakten på The Jean d’Arc of obekräftad info, @cissiwallin, rinner strid och porlande som en fjällbäck av hat och hån, får GT:s Donna Quixote @fridaboisen utstå spott och spe för sin enträgna kamp för rätten att slippa bli kränkt av trängselskatt och rätten att vägra åka kollektivt. I hennes fall uppenbarar sig Ulf Brunnberg-demonen i skepnad av riksdagsman @leifpagrotsky (S) från #gbgftw.

Svaret från @fridaboisen kom direkt: ”And I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger those who attempt to poison and destroy my brothers Mikkey Dee, Glenn Hysén and Thomas Ravelli.” (med GT:s Sancho Panza @markushankins som en enmans doakör i bakgrunden).

GT:s nya taktik att mot kritikerna i grind är lika diabolisk som enkel och effektiv. Hädanefter kommer @fridaboisen personligen att skriva en ösregnslång krönika om varje tweet som ens antyder ogillande av det stora folkinitiativet mot trängselskatten i #gbgftw.


Vi upptäckte också en intressant detalj. Vid ett besök i den lokala delin idag hade slaktarbiträdet drabbats av vaxpropp, varför vår beställning av 3 kg fläsklägg uppfattades som ”presslägg”. Vi fick därför en halvmetertjock trave av tidningen Topphälsa, och kunde notera att dåvarande chefredaktören @fridaboisen vurmade för cykeln som fortskaffningsmedel.

Detta var givetvis innan hon känt tomgångens helande kraft och sett ljuset i en av morgontrafik korvstoppad Tingstadstunnel. ”I am speed, flinar jag inombords när jag kör om en grinig bilkö med några lätta tramptag”, skrev @fridaboisen då. Idag är det @fridaboisen som sitter i den av folkinitiativet upprymda bilkön och flinar tillbaka.

/ @kallekarlsten

Annonser
1 comment

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: