#Bakjour gör research – under protest!

Helgens neojournalistiska triangeldrama kring @cissiwallin och hennes rätt att fritt sprida obekräftad men redan publicerad info har spunnit en väv av meta, så tät att den skulle kunna ersätta SWAT:s kevlarvästar.

Och det slutar inte här! #Bakjour sitter slappt tillbakalutade, blundar och insuper de njutbara menuetterna från det självspelande piano som är vårt kommentarsfält. Här har sedan dagar tillbaka ett intensivt blockwhinande ringt som en tinnituston när tyckonomtämjaren @kjellhaglund härjat runt, stadd i förvissning att han duellerat med @cissiwallin:s vapendragare @hannafriden, men under påhittade identiteten ”Viktor”.Härvidlag blev vi dock uppmärksammade på att @hannafriden inte ville kännas vid signaturen Viktor. Hon bad om en i neojournalistiska kretsar närmast tabubelagd tjänst, att medelst research bevisa för @kjellhaglund att han gafflat med en annan person, som rentav heter Viktor.


Sagt och gjort, @medieprofil tog mycket motvilligt uppdraget, med hjärtat i halsgropen och hög på Stesolid, och kollade noggrant uppgiften (what happens inside #bakjour stays inside #bakjour)…

… enligt alla .comstens regler (Uppdrag @granskning-stylee)  och vi kunde då konstatera att @hannafriden och Viktor är TVÅ OLIKA PERSONER! @kjellhaglund har således pingfäktats med Viktor, som finns på riktigt, och @hannafriden har därmed inte haft något att göra med kommentarstiraderna ovan. Case closed.

/ @kallekarlsten

Annonser
3 comments
 1. I.P. Frehly said:

  Vild chansning: ni kollade och jämförde IP.
  Inte svårare än att surfa på grannens nät eller via sin mobil för att göra ett inlägg.

  • bakjour said:

   Vi kollade enligt Lennart Hyland-modellen. Den är bombsäker.

   • Algot / IP Frehly said:

    Nylonstrumpa över touchscreen? Är inte det en anonymiseringstjänst?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: