Genushumor splittrar Bonnier – och ramponerar DN:s neorykte!

Att göra en polisanmälan om upphovsrättsbrott är en av neojournalismens kardinalsynder. Den som gör så fördrivs likt Adam och Eva ur e-dens lulzgård, och förblir paria i eviga tider. De senaste dagarna har en sådan polisanmälan valsat runt på twitter, en anmälan som tillskrivits @DagensNyheter, och brottet: Den ohejdade spridningen av loltaggen #dhen på twitter.

@DagensNyheter förnekade alltså (i prasslet) att det gjorts en polisanmälan mot #dhen-taggen, men glömde att källkoden och viralklådan är okränkbara storheter som inte går att lura. DHEN.se gav därför svar på tal.

Strax var bluffen out in the open, DN:s neorykte ramponerat och domen i bland annat @DagensMedia och SVT:s @kulturnyheterna hård och obeveklig.


Nu kan @Bakjour avslöja varför polisanmälan drogs tillbaka. Genushumorn splittrar Bonnierkoncernen, likt Henvetesgapet Matrixborgen. Medan #dhen-taggen fick antilulzaktivisterna på DN att se rött, skrattade framtidsfalangisterna på Bonnier Tidskrifter läppen av sig.


Och inför risken att bli hånade i olika revynummer på Bonnierkoncernens julfester årtionden framöver valde dåtidsdrabanterna på Dagens Nyheter att kvickt försöka dra tillbaka polisanmälan.

Aningen för sent, visade det sig. Nu får DN-redaktionen stå på tå och försöka smygkika in i den varma gemenskap som är neojournalismens gated .community.

/ @kallekarlsten

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: