”Två marxister på väg hem…” – @M_Abrahamsson siktar på trending topics!

UPPDATERAT 13 september kl 14.20: @M_Abrahamsson: ”Även marxister är människor!”

Det finns bara ett sätt för en neojournalist att nå viralklådans Nirvana: Att hashtagtoppa trending topics på twitter. Under parollen all reklam är bra reklam får det kosta vad det kosta vill, ändamålet helgar medlen, och även en feed full med hån är värd priset.

Ett mycket närtida och talande exempel på detta är hur en enda tweet från C++ledaren @annieloof gav #centerpartiet en häpnadsväckande viralsuccé. Här dokumenterat av #bakjour:


När #centerpartiet nu kom som ett yrväder en aprilafton fick @annieloof:s alliansvänner mersmak och blodad tand. Riksdagsledamoten och före detta tyckonomen på Svenska Dagbladet, @M_Abrahamsson ville genast gripa tillfället i flykten och skära trend med täljkniv.

Sagt och gjort. @M_Abrahamsson skrev igår kväll så att fingrarna blödde, ett blogginlägg med tydlig adress till neojournalismens ständigt stridsberedda armé av hashtaggkapare.

Med den pregnanta beskrivningen av #ethiopiaswedes, ”två marxister som avskyr regeringen Reinfeldt är på väg hem”, agnade @M_Abrahamsson sitt memete i 4chandjupet, och det dröjde inte länge förrän Aftonbladets ledarblogg nappade.


Nu är det troligen bara en tidsfråga innan #mariaabrahamsson trendar i topp på twitter. En välgrundad gissning är också att alliansens barnkullar fått en storyline att variera sina ”det var en dansk, en tysk och en Bellman…” och ”alla barnen…” med, när dessa börjar kännas utnötta.

/ @medieprofil

1 comment
  1. Ha ha!

    Antifeministen Abrahamsson kanske är en n00b när det kommer till hashtaggandet, men den ädla konsten att skapa viralitet medelst osaklighet behärskar hon till fullo.

    För övrigt lever vi i ett samhälle där termen ”barnkullar” framkallar obehagskänslor hos somliga läsare, som exempelvis undertecknad (vänstertecknad?).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: