#Bakjour recenserar PK:n med #ethiopiaswedes!

Dagens presskonferens med de hemvändande #ethiopiaswedes, Johan Persson och Martin Schibbye var ett märkligt och rörande möte mellan dåtidens och framtidens journalism. Johan och Martin försvarade efter bästa förmåga #gammelmedia:s färger genom att sakligt och tydligt hålla sig till bekräftade uppgifter, källkritik och egna och andras vittnesmål, medan resten av PK:n bar neojournalismens signum, allt från dåliga kameravinklar och usel ljudkvalitet (lite som en bambusrad kändislunch) till förmågan att dansant, likt en wwwelterviktare, röra sig som chatten kring het gröt.

Helt i enlighet med neojournalistiska dogmer ägnades de första 40 minuterna av presskonferensen åt ovidkommande detaljer (med den viktiga skillnaden att tränade neojournalister letar KITTLANDE, ovidkommande detaljer), där Expressens @niklassvensson (för övrigt den ende jämte Claes Elfsberg i församlingen med märkbar kändisklout) bröt isen med frågan ”Hur kändes det när @CarlBildt kom in i rummet?”, varpå de andra fyllde i med frågor som ”@CarlBildt sa/twittrade si och så i DN/på twitter då och då, vad säger ni om det? Har @CarlBildt gjort tillräckligt/för lite/för mycket? osv”

Slutbetyg: Hade #bakjour varit @AndersNunstedt, och presskonferensen en Bruce Springsteen-konsert, så hade själva det neojournalistiska hantverket fått blott 1, men de virala ambitionerna 6 getingar. Det lovar gott för framtiden! Alla har #bakjour!

/ @kallekarlsten

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: