#BAKJOUR LISTAR: Borgerlighetens samvetsfångar!

Avundsjukan är politikens viktigaste drivkraft. Ur den föds varje dag ett oräkneligt antal promemorior, propositioner, tweets och debattartiklar. Tyckonomins bottenlösa brunn.

Självklart då att hela borgerligheten skälver av avundsjuka när de två folkhjältar, Johan Persson och Martin Schibbye alias #ethiopiaswedes, som @CarlBildt på egen hand fritagit ur etiopiskt fångläger med risk att förstöra de svensk-etiopiska relationerna, varken bekänner sig som kristdemokrater, folkpartister, moderater, centerpartister eller ens alliansvänner. Otack är världens lön.

Men #bakjour vet bättring. Vi har hela listan över BORGERLIGHETENS SAMVETSFÅNGAR!

1. @FEDERLEY OTILLBÖRLIGEN FÄNGSLAD I KONKURS

I Alliansversionen av modern femkamp har kampen mot kollektivavtalet som idé en central roll. Riksdagsdandyn och C++partisten @federley plan var att ta denna kamp till next level tillsammans med Dominika Peczynski. Det gick dessvärre åt helvete, men @federley blev åtminstone en borgerlig martyr, fjättrad vid en konkurs orkestrerad av fackföreningsrörelsen och Hen Håle själv.

2. PETER MAGNUSSON UPPSPIKAD PÅ KORSET – PRISET FÖR FEM STARKÖLS OCH EN KÄNDISTÄT SOLNEDGÅNG UTANFÖR MÖJA!

Mr GP, förre chefredaktören Peter Hjörne vet det. Ulf Brunnberg vet det. Imitatören Göran Gabrielsson hela Göran Greider-doftande gubbgalleri vet det. Båtliv kräva dessa drycker. Men det blev Sveriges ledande uttolkare av efterblivna brats, Peter Magnusson, som fick ta smällen…

… och bli talesman för alla de tusentals stockholmsbaserade barnfamiljer som bara måste ha starköl och vin till grillkorven och pulvermoset. Ett slags sjöfylleriets Julian Assange. I den rollen gick han också i envig med justitiesminister Beatrice Ask om det orättfärdiga i att förvägra svenska Storebro-entusiaster en sup eller två till sillunchen, i TV4:s Nyhetsmorgon:

”Svenskt sjöliv består inte av prinsessjollar, lagen drabbar människor som visar gott omdöme”, sade Peter Magnusson. ”En extrem inskränkning i människors liv. En barnfamilj som ankrar i naturhamn, ska de inte få ta en öl till pytt-i-pannan?”

Både Timbro och Magasinet Neo driver nu insamlingskampanjer för att kunna betala Peter Magnussons böter, på postgiro 90 1950-6.

3. VEM ÄR DET SOM HACKAR TOPPMODERATERNAS FACEBOOK-KONTON?

Regionchefen på Moderaternas riksdagskansli, @ericalejonroos, har fått löpa gatlopp för den här Facebook-statusen:

Men: Facebook-kontot var givetvis hackat. @ericalejonroos bedyrade detta och fick omedelbart stöd av Axpixlat-krönikören Mats Dagerlind.

4. KRISTDEMOKRATEN ARON MODIGS SEMESTERINSATS FÖR KUBAS FOLK!

Förbundsordföranden @aronmodig satsade sin semester på Kubas kristdemokrater. Det slutade i en tragisk bilolycka, förhör och isolering med beväpnade vakter.

5. TIMBRO-VD:S BARN TVINGAS LEKA MED MARXISTLEKSAKER!

Som varje borgerligt sinnad medborgare vet var 70-talet mörkare än medeltiden. Att sönerna till självaste VD:n för Timbro, @markus_uvell, tvingas leka med leksaker från 70-talet måste närmast betraktas som ett majestätsbrott. Men inget ont som inte för något gott med sig, och det goda uppenbarar sig i samspråk med Sverigedemokraternas art director @fogelklou.

BUBBLARE: BOTKYRKA-MODERATERNA LÖSER ALLMÄNNYTTANS BOJOR!

/ @kallekarlsten

Annonser
1 comment
  1. Herder said:

    Den tråkig kommentaren om datasäkerhet. Logga aldrig in på en sida som inte börjar med https. Loggar man på via http kan alla i samma nätverk läsa ditt lösen i klartext, inklusive din chef. Sedan kan man ta sessioner vilket innebär att är du påloggad kan vem som helst i samma nätverk posta meddelanden eller skicka dm i ditt namn. Kanske det vanligaste sättet. Detta gäller även alla sorters trådlösa nätverk. För telefoner måste man kolla att samtliga tjänster använder just https, vilket inte alltd är så lätt.

    Har tråkigt! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: