”Vår store ledare!” – @M_Abrahamsson snor Rebellrörelsens reseparlör, kryddad med juche

#Bakjour har tidigare uppmärksammat hur riksdagsledamoten och extyckonomen @M_Abrahamsson refererat till statsminister Fredrik Reinfeldt som ”sin ledare”. Men det vi vid en första anblick tog för en oskyldig och skämtsam flört med gammaldags kommunistlingo…

… visar sig nu vara en långtgående politisk och retorisk strategi. Huruvida den är sanktionerad i partitoppen låter vi vara osagt, men redan i ett blogginlägg från julhelgen 2010…

… beskriver hon Fredrik som ”den store ledaren”:

Face it. Nya Moderaterna har redan snott varenda socialdemokratisk glosa, inte bara dammsugit partiprogram, valaffischer och gamla gruppkorsband, utan gjort rent hus ända ner på floskelnivå. Här finns inget kvar att stjäla, så vad återstår då för att hålla en nymoderat språkdräkt i ständig omdaning?

SAOL(r) förstås, så som den kommer till uttryck i Rebellrörelsens reseparlör, upphittad i en utrymd och övergiven maoistcell på Öfre Östermalm 1969, och uppblandad med lite juche och gammelsovjetisk vardagsprosa i ett mycket avancerat klipp-och-klistra-system. @M_Abrahamsson har uppenbarligen gjort sin läxa, eftersom hon idag är i princip omöjlig att skilja från Frank Baude i sin krafts dagar (i skrift, i tal avslöjas hon av sin avsaknad av göteborgsaccent), och hennes blogg är numer programmerad i HTML(r)-kod.

Som ni ser, i slutet av senaste bloggposten är det åter ”vår store ledare” som framträder i helfigur.

Men trots att @M_Abrahamsson gödslar sin blogg med jucheistiska kungsord (med en frisk fläkt av teokrati) tycks hon än så länge vara helt ensam om den här strategin. På alliansnivå är det fortfarande socialdemokratiska språklån som helt och numera slentrianmässigt dominerar utspel och events.

Frågan är vem av landets ledande tyckonomer som blir först med att utrusta sin tankesmedja med hammare och skära.

/ @kallekarlsten

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: