FLASH! Janne Josefsson anklagas för hatbrott – och hyllas av Avpixlat!

Grävjournalismens Grand Ole Opry, Uppdrag @granskning, och deras utflykt till New York, hack i häl på den provokativa konstens svar på Skrot-Nisse och Dr Emmett Brown i en och samma person, Lars Vilks, bjuder nu på ett rafflande efterspel…

… när UG:s seniorterrier Janne Josefsson anklagas för hatbrott av @ingridcarlqvist, vår tids Vivianne Franzén:


Vi vet dock inte var det skulle kunna räknas som ett hatbrott att kasta Appleprodukter i golvet. Kollar man med svenska lagar och bestämmelser, så tycks det mindre troligt att åtal mot Janne Josefsson skulle kunna väckas under den rubriken:

I landet Internetz lever vi visserligen efter devisen ”du ska inga andra gudar hava jämte Steve Jobs”, men vi skulle ändå drista oss till att rubricera kränkande hantering av Apples innovationer snarare som majestätsbrott än hatbrott.

Men inte nog med detta.

Janne Josefssons Vilks-program hyllas dessutom på twitter av Avpixlat-krönikören Mats Dagerlind.


Tweetsen går givetvis som en elstöt genom hela grävjournalismens toppskikt, eftersom det inom #gammelmedia, på samma sätt som att gå under en stege, trampa på en svart katt, äta en spindel eller krossa en spegel, betyder sju års olycka att bli hyllad av Avpixlat. Samtidigt: Det onämnbara i denna hyllning works both ways, eftersom det inom Avpixlat-sfären närmast är att betrakta som en dödssynd att hylla PK-media. Så frågan är vem som först blir paria i sitt skrå: Janne Josefsson eller Mats Dagerlind?

/ @kallekarlsten

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: