FLASH! Vems Digitala Agenda är starkast? – och IKEA i Kim Il Sungens kurva blir verklighet!

Den 5:e oktober 2012 skrivs historia. Det är lite av The Clash of the Titans, när Regeringen för allra första gången i skarpt läge prövar sin Digitala Agenda mot hackernätverket Anonymous dito. Inför det magiska klockslaget 14.30 i eftermiddag har memenister @CarlBildt och IT-minister @annakarin_hatt enligt uppgift barrikaderad sig i källaren på Rosenbad, beväpnade med gratis wifi, stridslust och 200 burkar Jaka Bov burkskinka inför den stundande kraftmätningen.


Men dagens viktigaste nyhet är ändå att de tidigare på gränsen till skrinlagda planerna på möbelpalatset i Kim Il Sungens kurva i Nordkoreas huvudstad .pngyang

… nu äntligen ser ut att bli verklighet. Idag tog Sverige och Nordkorea a small step for IKEA, but a giant leap for fortsatta blomstrande vänskapsförbindelser med Svenskt Näringsliv.

På twitter utrycktes under förmiddagen förvåning över det som till och med (och naturligtvis felaktigt) beskrivs som ett ”hemligt besök”…

… medan vi som dagligen, stundligen och i princip dygnet runt trålar internetz för news möter en överraskningseffekt asymptotisk sig närmande noll. Det råder ingen som helst tvekan om att det var Svenska Annonsörers i cellofan och dyr parfym inslagna kärleksförklaring som startade islossningen mellan de svenska och nordkoreanska förbindelserna.

IKEA-koncernen står nu under ledning av Den Store Rorsmannen Ingvar Kamprad och applåderar Svenska Annonsörers uppenbara och ömsinta flört med sin nordkoreanska systerförening. Nu blir det alltså ett möbelpalats även i .pngyang, och snart kan var nordkoreansk familj resa en eller flera bokhyllan Billy mot de vackert utstyrda potemkinkulisserna och äta svenska köttbullar med lingon. Och Uppdrag @granskning kan arkivera det i skärmdump ovan dokumenterade ambassadörsbrevet från 1996 under ”case closed”.

/ @medieprofil

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: