SOM ETT BREV PÅ E-POSTEN! #Punktatgate briserar i morgonrusningen!

UPPDATERAT 11 oktober kl 09.50: Ny spännande teori kring .@:andet!

UPPDATERAT 11 oktober kl 09.40: Bloggbaronen @vassaeggen gör ett inspel i .@-debatten:


Vad är den logiska följden av #RTstöldgate? Många har ställt sig frågan den här veckan, och redan för två dar sedan kunde vi skönja ett embryo till nästa virala #gate, inkapslad i en #bakjour-mention.

.@-metoden (eller punkt-at som det också kallas) är ett än så länge sorgligt outforskat fenomen inom leeturgin. Den tycks oftast komma till användning när en twittrare vill beefa upp en medlem av svenska twitter1337en inför öppen ridå och allmän beskådan, så att vem som helst kan se beefen rullas upp som en färgglad gobeläng i flödet. .@:andet kan också vara ett symptom på den neojournalistsiska folksjukdomen influenca (besläktad med kloutscorefobi, alt. kloutstrofobi).

Och, som ett brev på e-posten, briserade mycket riktigt en .@-beef under morgontimmarna, när en av viralklådans chefsleeturger, @stroemberg, ställde en rak fråga kring .@:andets orsak och verkan.

Med ett så aptitligt tweetangeldon (ej att förväxla med tweetanglar, som strös i hundratal över den digitala vägbanan för att stoppa en flyende RT-tjuv) till metametet nappade snart gäddorna i the big pond we call neojournalism.

You can see it comin’ from a mile away. Beefen. (Lägg märke till att både @allergren och @stroemberg i upphetsningen glömmer att .@:a sina tweets).


Så, medan svallvågorna efter #RTstöldgate övergår i en mjuk dyning, tar sig ett nyvaket twitter an nästa #gate. Frågan är vad vi ska kalla den? Vi avgör saken i en poll.

UPPDATERAT 11 oktober kl 10.05: @GrovtInitiativ demonstrerar korrekt .@-ande:

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: