FLASH! @sweden till salu!

UPPDATERAT 12 oktober kl 21.15: Mashable citerar @Bakjour:

Klicka på den här länken för att läsa hela storyn.

Eftersom all information på internetz är fri, kall och gratis slog dagens sell-out ner som en bomb bland digitala värdeskapare och viralvivörer.

Vår första tanke: Återkommande försäljningar av internetz hårdvalta hotar givetvis att urholka kloutens värde på samma katastrofala sätt som spanska och grekiska värdepapper. Vad är nästa steg? Att @jonas_gardell, @CarlBildt, @niklassvensson och/eller @emanuelkarlsten auktionerar ut sin kloutscore på Tradera, för några hundralappar per enhet? Och att @sweden nu går till överpris varken förändrar eller förminskar inte hotbilden nämnvärt.

Men annonsen är ute, nu gäller det att snabbt och effektiv mobilisera för skademinimering och krishantering. Det viktigaste är förstås att @sweden-kontot inte kommer i orätta händer. Betänk skräckscenariot att Schibsted, Aller Media eller Tidningsutgivarna hostar upp några få dollar mer och lägger sin framtidsfobi som en våt filt över denna neojournalistiska frontlinje. Det skulle exempelvis kunna betyda att man reser den #gammelmediala Berlinmur vi kallar betalvägg kring detta Sveriges digital footprint and bookmark i en värld utan gränser. Eller rullar in @sweden som en trojansk häst mitt i staden Internetz.

Ett liknande hot har vi inte sett sedan hashtaggen #ftw var ute på blocket.se, och prasselpresspatronerna var där och ryckte och slet i kjortlarna, med sina flottiga 50-lappar och vulgära prutförsök. Men den gången gick det bra. Låt oss hoppas på det bästa även den här gången.

/ @kallekarlsten

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: