FETPOLL! n00belpriset i tyckonomi 2012!

UPPDATERAT 15 oktober kl 20.25: ”Lajkare utan gränser” fick n00bels fredspris 1999. EU fick det 2012. Att Twittereliten ännu inte fått det för kampen för worldwide gratis wifi har fått många att reagera och i DM till #bakjour krävt ett annat kollektivt pris som plåster på såren. Och för en osviklig förmåga att tala om för andra vad de ska göra istället för att göra det själva, och för långvarigt och uthålligt spridande av neojournalismens lövtunna evangelium nomineras även Twitter1337en™ till årets n00belpris i tyckonomi. Pollen uppdateras härmed. / @kallekarlsten

I en tid när klouten blir ett allt viktigare smörj- och konkurrensmedel är det åter dags för utdelning av viralklådans finaste pris, till Alfred n00bels internminne, i folkmun känt som n00belpriset i tyckonomi. Den som ska premieras är den som konsekvent sätter likhetstecken mellan åsikter och fakta, som bygger sitt varumärke i realtid och som med breda penseldrag och svepande formuleringar målar en naivistisk fresk över vår samtid.

Och priset röstas naturligtvis fram av ett samlat internetz i en traditionsenlig #bakjour-poll. Här är de nominerade till årets n00belpris i tyckonomi:

1) MATS @matsknutson KNUTSON


@matsknutson har länge utmärkt sig som en av de ledande tyckonomerna, både i landet Sverige och landet Internetz. Och det som gör honom till självklar kandidat till årets n00belpris är genidraget att låta sportlegendarerna Tommy Engstrand och Bosse Hansson skriva hans manus till partiledardebatten i Agenda helt nyligen.


2) FLASHBACK SOM ORGANISM

Med tanke på att Flashback-servern är en hårsmån från att kollapsa varje gång @Expressen och/eller @ftonbladet toppar med en ”radioprofil”, ”filmstjärna” eller ”TV4-man” som gjort något gravt otillåtet, och #gammelmedia:s samlade personal ska in och kolla namnet, så är det sannerligen på tiden att Flashback får VIP-kort till journalismens finrum. Flashbacks introverta verksamhet var close but no cigar tidigare i år…

… och härmed nomineras den extroverta diton till n00belpriset i tyckonomi 2012. Här råder sedan länge nolltolerans mot fakta, och precis som när Nobelkommittén i Oslo gav Nobels fredspris till EU väljer vi att blunda för alla Flashbacks uselheter och tillkortakommanden och nominerar Flashback som organism. En för alla, alla för en.

3) @bobhansson och #minrasism

Estradpoeten extraordinaire, Sveriges Bono, @bobhansson öppnade hashtaggen och samtalsrummet #minrasism, en imaginär swimmingpool där det var tänkt att twittereliten kunde vältra sig i sina egna fördomar, i akt och mening att göra världen till en bättre plats.

Men ett halvt dygn senare hade den antirasistiska arken kapsejsat…


… och @bobhansson själv fick simmande överge ett sjunkande tyckonomiskt konstprojekt, fullt värdigt n00belpriset i tyckonomi 2012.

Varsågoda! Rösta fram årets pristagare i tyckonomi, till Alfred n00bels internminne! (Och kandidater till tröst- och hederspris i tyckonomi till Alfred n00bels internminnne föreslås förstås med fördel i #bakjour:s kommentarsfält.)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: