FLASH! Anna Maria Corazza Bildt i storbråk med SR – om surströmming!

UPPDATERAT 15 oktober kl 22.05: Moderaternas erövring av surströmmingen ingår också i ett större mönster. Inför alliansmötet i @annieloof:s hemby Maramö har partiledarna fått i hemläxa att var för sig lansera en kulinarisk profilfråga. C++rörelsen och KD har redan valt…


medan Folkpartiet skjuter frågan till nästa landsmöte. De är dock öppna för alla förslag.

#SURSTRÖMMINGSGATE I SAMMANDRAG:

Efter att Arbetslinjen gått i stå och Anders Borg tömt förrådet på meteorologiska finansmetaforer är Nya Moderaterna i skriande behov av en ny profilfråga. Efter en hastigt sammankallad brainstorming föll valet på surströmmingen. Förutom att var svensk vet att barnen från Skellefteå till Haparanda varje lördag med en mun kräver surströmmingslåda till TV:s familjeunderhållning, så är surströmmingen en av få socialdemokratiska symbolfrågor som Moderaterna ännu inte lagt rabarber på (surströmmingen är dessutom de norrländska socialdemokraternas kraftdjur).

Därför höll alliansvänner landet runt andan klockan 17 i eftermiddags, när moderaternas EU-parlamentariker Anna Maria Corazza Bildt på egen hand skulle vinna norrlänningarnas hjärtan (eftersom vägen dit som bekant går genom magen).

Men istället: En twitterbeef med @SR_StudioEtt (lyssna på programmet här!).

När krutröken lagt sig efter dagens @SR_StudioEtt kan vi nedstämt konstatera att här finns bara förlorare. Och den största förloraren: Surströmmingen.

Annonser
1 comment

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: