SUPERFLASH! @alexschulman avskaffar RT – snodde tweet av @kwasbeb!

Dagens viktigaste nyhet: @alexschulman tog i egenskap av ledande lulzleeturg enväldigt beslutet att avskaffa RT, i enlighet med neojournalismens trosbekännelse: Har du inget att säga, då kan du sno nåt från någon som har det. Och inte ens idén att avskaffa RT och sno en tweet från valfri medlem av twitter1337en var @alexschulman:s egen: Han snodde den av Moderaternas P-Diddy, Mange Schmidt, eller @bomagnusschmidt som han kallar sig på twitter:

En häpen @kwasbeb, Flashbacks Rolf Blomberg, konstaterade snabbt:

Strax var det alltså dags igen, och nu var det alltså bloggosfärens sleazekung @alexschulman som inte orkade hitta på några egna lustigheter, utan nöjde sig med en fräck tweetstöld:

Vad ingen vid det här laget anade var att detta bara var starten på en omfattande brottsvåg. Inom loppet av några timmar hade samma @kwasbeb-tweet blivit stulen av inte mindre än fyra av varandra oberoende personer (möjligen kan @alexschulman och @bomagnusschidt anses stå i beroendeförhållande till varandra såsom båda varande medlemmar av kändis1337en). Här nedan ser  ni beviskedjan i kronologisk ordning, räknad nedifrån, som brukligt på twitter:

Frågan är vad det här innebär för framtiden. Ser vi en fortsatt våg av stråtröveri på twitter, där vem som helst utan förvarning kan sno twitter1337ens one-liners, inklusive den leetkannibalism vi ser prov på ovan? Eller kommer det virala, ansiktslösa medborgargardet #rtgate och dess utlöpare och partymördare sätta ner foten och kväva detta otyg i sin linda?

NOTERA: @bomagnusschidt skyller sedan några timmar sin tweetstöld på tillkortakommanden i tweetdeck. @alexschulman:s förklaringar/ursäkter lyser dock ännu i skrivande stund med sin frånvaro.

/ @kallekarlsten

Annonser
6 comments
 1. Kwasbeb brukar ha den goda smaken att bara sno tweetar från amerikanska konton och återge dem i svensk översättning. Blir liksom inte lika slående då. 🙂

  • Jack said:

   Guilty. Men det var något år sedan sist. Det var fult, och jag skäms lite över att jag gjorde det. Det är också därför jag inte tar tweetstölder på så värst stort allvar numera (om de inte är särskilt flagranta) – det är inte min roll att kasta sten i glashuset här.

   • Apology accepted.

    Jag räknar den här från i maj som den sista i ordningen.

    Din förmåga att själv författa briljanta underfundigheter gör idéstölder onödiga. Annat är det kanske med ovan nämnda herrar. 😉

 2. Hur kommer det sig förresten att det bara verkar vara ”snubbar” som uppskattar skämtet(?) tillräckligt mycket för att kopiera det? Kan någon förklara innebörden? Är det månne fotbollsrelaterat? Mvh n00b

 3. HAhah varför inte bara retweeta om man kan? Okej om det var något de läst någon annanstans än på Twitter… Pinsamt
  kul inlägg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: