FLASH! @jocke och @britstakston går skilda vägar – efter storbråk om bromance!

Titta noga på bilden från #Almemedalen i somras. Det kan vara sista gången ni ser unconferenceulanerna @jocke och @britstaktson i samma soffa…

… efter att twitter vaknat upp till efterdyningarna av gårdagkvällens och nattens uppslitande gräl mellan gigabytegiganterna, om den .orgiastiska och backupanaliska bromancefesten @internetdagarna (taggas #ind12).


Vi ska strax göra ett allvarligt menat försök att rekapitulera själva storbråket (vilket sannerligen inte är det lättaste, eftersom det AFK troligen skulle karaktäriseras som en ”riktig soppa”), men vi börjar med en talande dump, en regelrätt attack på bromancekulturen som viralt fundament, som beskriver grogrunden till nattens sammandrabbningar, signerat #bakjour:s adjungerade subredditfjäril @MalinNavelso.


Här någonstans slogs siffran 70/30 in som en kil mellan forna radarparet från #gma. Och i en lång och vindlande, stundtals hätsk, twiskussion slogs @jocke och @britstakston på var sin sida om könsbarriären som delar @internetdagarna som en imaginär Berlinmur.


Längs vägen anslöt fler .combattanter…


… där en del halvt omedvetet hjälpte till att fördjupa och förstora den Grand Canyon som i tweet efter tweet öppnade sig mellan lägren (här internetzkramaren, bromantikern, .SE:s webbansvarige @mansj, som glömde lol- framför katterna. En tänkbar förklaring till förvirring och irritation):


I skuggan av detta storbråk om bromancekulturen på internetz, kanske det närmaste ett regelrätt #winbördeskrig landet Interwebz kommit hittills, startar idag @internetdagarna

… med följande uppställning. Leet the games begin!

/ @medieprofil och @kallekarlsten

Annonser
14 comments
 1. Jag har många frågor, den viktigaste dock: Varför bäddar du inte in tweetsen istället för att skärmdumpa (wordpress kan det numera) Nu måste jag ju manuellt skriva in allt i twittret för att sedan kunna retweeta allt.

  Hur ska jag hinna vara social då om jag måste sitta och transkribera hela tiden. Man tar sig för pannan.

  • bakjour said:

   Det är för att hålla er på tårna. Nåt ska ni väl göra för brödfeedan, inte sitta och gapa som geekungar och vänta på att sondmatade.

  • bakjour said:

   Klouten är inte långsint. Back on the horse!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: