ÄNTLIGEN! @SVTDebatt goes meta!

UPPDATERAT 31 oktober kl 17.15: Bara dagar efter #bakjour-pollen slår det framröstade namnet igenom i offentligheten. Här är det förre LUF-ordföranden, numera Timbro-snajdaren, @adamcwejman som refererar till metasatsningen formerly known as #pratshowen som #vadåomvadå. 

UPPDATERAT 25 oktober kl 09.55: SVTs nya metasatsning ”tar plats mitt i medieflödet”. Vi skulle snarare säga att de tar plats mitt i bakvattnet av medieflödet, med en uttalad vilja att penetrera mellan en vecka och fyra månader gamla snackisar. Vilket vi, som rusar vidare mot nya metasnackisar, naturligtvis välkomnar. Det behövs någon som med nit och eftertanke antar rollen som neojournalismens riksantikvarieämbete.

Neojournalismen kör, som ni vet, sedan länge treskift, med 24 timmars #bakjour. Nu hänger #gammelmedia äntligen på, med skiftbyte även i @SVTBregott-fabriken. Det är @DagensMedia som rapporterar om SVT:s nya metasatsning, med debatt om debatten om @SVTDebatt.

Det är bara en sak som bekymrar oss…

… och det är den ålderdomliga plattformen. Att programmet tevesänds, om än i webb-TV, gör att projektet luktar lite för mycket Minnenas television för vår smak. Förhoppningsvis kommer redaktionen på bättre tankar och förlägger programmet där det hör hemma, i den virala kryddträdgård vi kallar twitter, och i form av en hashtag, den vindsnabba galopphäst vi twabberjockeys rider var dag i jakt på meta i dess renaste form. Och innan jul kanske vi också ser en utveckling mot ett mera tidsenligt format, debatt om debatten om debatten om @SVTDebatt.

Då, och först då, blir det en pas de deux med #bakjour.

Annonser
2 comments
  1. What about?
    Vår debatt!
    What the butt?
    WTF??!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: