FLASH! @annieloof:s chockattack mot FP: ”Gärna betyg, men först en rejäl kloutscore!”

För de oinvigda kom säkert C++ledaren @annieloof:s generalangrepp på partiledarkollegan Jan Björklund (FP) säkert som en komplett överraskning. Och medan de ouppkopplade tyckonomerna just nu sitter och plitar på morgondagens splittring-i-Alliansen-kolumn, kan #bakjour i lugn och ro istället analysera den verkliga bakgrunden till @annieloof:s attacktweet:

Face the facts: FP-ledaren och skolministern Jan Björklund har aldrig kommit närmare twitter än att snegla över axeln på @CarlBildt på nån rendez-vous på Harpsund. @annieloof, däremot, lever sin dröm i realtid. Vi minns ännu med vällust Klout-barometern som bevisade att hon tillhör viralklådans spjutspets…

… och kan inte dra någon annan slutsats än att @annieloof nu går på #bakjour:s linje, genom att vilja skrota det nuvarande betygssystemet, och införa kloutscore redan i förskolan. Medan eleverna i Jan Björklunds skola fortfarande är hänvisade till att modellera huvudfotingar i trolldeg, bygger barnen i #bakjour:s, och C++rörelsens, sina varumärken i realtid.

Vi ser också inom en snar framtid hur vår tids viktigaste analysföretag, Klout, bjuds in att, i nära samarbete med Skolverket och Lärarförbundet, bygga upp ett solitt, modernt och heltäckande betygssystem, med bedömningskriterier baserade på viral kompetens, utrustat med samma ekonomiska muskler som Facebook fick till skänks av Näringsdepartementet, för exakt ett år sedan.

Och när det digitala inflytandet blir vägledande även inom grundskolan, då, och först då, når Regeringens Digital Agenda sin fulländning.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: