EXTRA! @Expressen:s kulturgärning – slår vakt om det viktigaste vi har!

UPPDATERAT 30 oktober kl 22.32: @RichardHerrey utmanar Bert Karlsson!


LAJKARE UTAN GRÄNSER STÖDJER #BARPOL!

Imorgon gör @Expressen en sann kulturgärning. På kort tid har neoninjan @niklassvensson:s lyxshow Bar & Politik, #barpol (Agenda möter Wallmans salonger) blivit inte bara Sveriges viktigaste, utan rentav Sveriges enda arena för pollitisk journalism, och i morgondagens stjärnspäckade avsnitt slår man dessutom vakt om det viktigaste har, vid sidan av nationalsången, falukorv och det kollektiva minnet av apan Olas sista tid i thailändskt fängelse: Bert Karlssons yttrandefrihet.


Men hallå! Det finns väl INGEN svensk som tillägnats så många spaltkilometer som Bert Karlsson? Invänder kanske den minnesgode. Och jo, få svenskar har synts och hörts så mycket som denne Skaraslättens Phil Spector

… men det är också, under de två senaste decennierna, framför allt i en roll som närmast liknar en karikatyr av Kusinen från Landet som Bert Karlsson tvingats framträda i kvällspress och TV4. Bilden av den gubbsjuke skivbolagsdirektören kunde vara tagen direkt ur Stefan & Kristers senaste, och har blivit något av Bert Karlssons själsliga isoleringscell:#Bakjour bjuder nu kritikerna svar på tal. Bert Karlssons yttrandefrihet måste värnas av två skäl:

1) Han har ALDRIG TIDIGARE framträtt i #barpol.

2) Den uppväxande generationen känner honom enbart som en grovkornig mysgubbe som tillsammans med Charlotte Perelli betygssätter Peppe Engs samlade partytricks. Det är på tiden att han nu framträder som EN HEL MÄNNISKA, med ett mörkt förflutet:


Således, svaret på @niklassvensson:s mycket angelägna fråga…

… är naturligtvis: INGEN! Vi ser #barpol som yttrandefrihetens Pandoras ask, där det är vår kollektiva plikt att inte bara glänta på locket, utan ställa det på vid gavel.

/ @kallekarlsten

UPPDATERAT 30 oktober kl 22.20: Ledande tyckonomer i storbråk! @ftonbladet:s @danielswedin går ut hårt:

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: