Jönköpings-Posten ett steg närmare internetz!

Vilken tur att man man slutade med 20-kilosmynt på 1600-talet. Nu slipper man ta en långtradare till Media Markt när man ska köpa ny platt-TV. #Gammelmedia:s svar på kritaperioden genomgår just nu en liknande utveckling, när Jönköpings-Posten, som hittills varit stor som ett påslakan, krymper till tabloid.

För ett otränat öga framstår kanske Jönköpings-Posten formatbyte och övergång från svartvitt till färg mest som en formalitet. #Bakjour anar dock något större, när journalismens sista kvastfening kryper upp på land och drar sina första flämtande andetag utan gälar.

Än så länge har Jönköpings-Posten inte kommit längre än till en kontaktsida på nätet, snäppet interaktivare än en brevlåda…

… och en i det närmaste skottsäker betalvägg.

Jönköpings-Posten har länge varit neojournalismens verkliga sorgebarn. Många hade vid det här laget gett upp hoppet om en viral framtid för tidningen, men #bakjour ger aldrig slaget förlorat förrän vi strör tre skopor jord över liket. Och vi har vid det här laget sett det mesta: Per Gudmundsonledarskribent och privatspanande terroristjägareSvenska Dagbladet, började med en säckpipa och två tomma händer…

… men kom ut på andra sidan, uppkopplad till tänderna. Vi önskar Jönköpings-Posten lycka till, på den mödosamma vägen mot de saligas ängder!

/ @medieprofil

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: