FLASH! @niklassvensson och @CarlBildt i storbråk – om radiogudstjänst!

För det mesta diskuterar de sina resor i Asien, eller om man kan dricka en Amarone till hjortstek. Men ibland bråkar de också, som vilket gammalt strävsamt par som helst, @Expressen:s mp3-mogul och kosmopoliten, memenister @CarlBildt. Som för bara en knapp timme sedan, när @niklassvensson satt och längtade efter metavaudevillen @medierna, men fick gudstjänst i #P1browser istället. Då rök topplocket på @CarlBildt:


#Gammelmedia:s tyckonomer sitter förmodligen i detta nu och plitar på morgondagens krönikor och kolumner om den ofattbara olämpligheten i att en minister i Sveriges regering lägger sig i vad public service-radion ska sända och inte. Sånt jidder överlåter vi med varm hand åt andra, och koncentrerar oss på de intressanta detaljarerna istället:

Uppenbarligen var petningen av @medierna till förmån för gudsordet en känslig historia, eftersom programledaren @MartinWicklin strax slöt upp vid @niklassvensson:s sida mot fadershusets beslut.

Vi har dock en bättre lösning: Om @medierna väljer en viral plattform istället för etern, lika trång som Essingeleden i morgonrusningen, slipper man risken att bli petad av någon random kyrkoherde. I den neojournalistiska kontexten kan vem som helst dra en Fader Vår i 8-10 tweets utan att stjäla thunder från oss andra som jagar meta och mäter twitterstormar i imaginära vindtunnlar.

Vsg för tips.

/ @medieprofil

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: