En #gate:ar – en annan slipper?

UPPDATERAT 7 november kl 14.00: @mattias_neo reagerar nu negativt på en av våra skärmdumpar. Om någon känner sig kränkt ber vi givetvis om ursäkt.

Varje sekund förgriddar nån en beef på twitter. Det är en gammal sanning. Ibland exploderar den i ansiktet som en #gate av olika format och kaliber, ibland försvinner den som en blindgångare i den kollektiva glömskan och det aldrig sinande flödet vi kallar viralklådan.

Denna förmiddag bjuder två intressanta parallellexempel. #gbgftw:s man i humor1337en, Peter @skinntrumpet Apelgren, kunde inte hålla sin Tourettes i schack och twittrade imorse ett solklart embryo till en #gate, som dock verkar har kvävts i sin linda, efter ingripande av @SirPrankMonkey:

Samtidigt har #horagate slagit ut i full blom under förmiddagen, efter magasinet Neos redaktör @mattias_neo och hans numera riksbekanta försök att reclaima ordet ”hora” som allmänt skällsord.

Exakt vad som triggar igång en fullskalig #gate får väl viralklådans kremlologer utröna i en förhoppningsvis inte alltför avlägsen framtid. Vi tror dock att matnyttiga ledtrådar kan hittas redan i @mattias_neo:s efterföljande replikskiften med sina belackare.

Teorier kan dock med fördel lämnas redan nu i #bakjour:s kommentarsfält!
/ @medieprofil

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: