FLASH! Öppet brev till @martenandersson: ”Vi är neojournalister. Inte hangaroundkomiker”


Humor1337ens chefsleeturg @martenandersson kommenterar nu (skärmdump ovan) #bakjour-redaktionens senaste rapportering om vågen av missförstånd som drabbat den folkkäre RAW-rabulisten. Kommentaren stärker bilden av @martenandersson som en målmedveten komiker, som arbetar slaviskt i enlighet med humor1337ens lilla katekes, Kortaste vägen till flata garv, vilket innebär att det man saknar av finess får man ta igen med attack. @martenandersson har utvecklat tekniken till fulländning, och lever och andas uttrycket bättre att förekomma än att förekommas.


En av hörnstenarna i strategin är blockning. @martenandersson blockar alla och envar som uttrycket minsta antydan till tvivel över kvaliteten på Mårtens skämttweets, och han tillhör numera landets ledande twitterblockare.

Denna kompromisslösa lulzfilosofi genomsyrar både @martenandersson:s twitterimperium och hans AFK-dito, RAW Comedy Club, som kan liknas vid en blandning av Åsa-Nisse i raketform, teveserien Entourage och ett bönemöte hos Jehovas vittnen, där ingen vågar käfta med äldstebrodern Mårten. Trossamfundet RAW lever också i tyst samförstånd efter devisen att man inte bara kan, eller bör, utan SKA skämta om allt, utom @martenandersson. Hans persona är tabu.

Men det finns även andra teorier om RAW-kultens inre liv:

Det är inte ofta vi aktivt och öppet uppmuntrar research, denna journalismens barnsjukdom, denna publicistikens fotboja. Vi tänker med fasa på alla tweets som skulle lämnats oretweetade om vi tvingats kolla upp källor och omständigheter istället för att skicka skicka dem rakt ut i den gudomliga centrifug av obekräftad info vi kallar viralklådan.

Men i @martenandersson:s fall gör vi ändå ett undantag. Om han bemödat sig med att någon gång under det senaste året browsa något annat än rawcomedy.se och @mansmoller:s samlade på youtube det senaste året, då hade han vid det här laget vetat att @Bakjour är en neojournalistisk nyhetsblogg och inte är en hangaroundklubb till humor1337en. Vi strävar inte efter att ”få tider på RAW”, än mindre efter att hänga backstage och dricka Xider och Fisherman’s Shots med denna underlivs- och bögskämtens nycirkus (även om tanken på ångande bromance lockar en aning).

Vi trålar bara internetz på nyheter, och att humor1337en råkar simma i samma virala vindelälv är en, om än lycklig, men ändock en slump.

/ @kallekarlsten

UPPDATERAT 11 november kl 23.35: Även @kwasbeb, internetzreporter och flashback-kremlolog på @nyheter24, i onåd hos RAW-hövdingen:

Annonser
1 comment

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: