Är @calleschulman:s twitterkonto kapat?

I veckor har ett samlat internetz frågat sig: Är @calleschulman:s twitterkonto kapat? Eller: Är det verkligen möjligt att den tidigare så genomtrevlige TV-producenten, semipornografen och generalsekreteraren i köndis1337en genomgått en total metamorfos till en gapigt vulgär och obstinat sexist och bråkmakare med smak för personangrepp lägre än Glocalnet?

Mycket talar för att kontot verkligen är kapat. Dagens utfall, efter att ha pekat ut palestinier som terrorister, mot en vilt främmande människa är så sprängfyllt med trolldom att alternativet, att @calleschulman själv skulle orkestrerat sin iPhone 5, tycks fullständigt uteslutet:

Men det misstänkta trolleriet började tidigare. I en osedvanligt insinuant twitterrant anklagade Calle, eller ”Calle”, @Nojesguiden:s chefredaktör Margret @atladottir för lögn, en anklagelse helt byggt på Calles, eller ”Calles”, magkänsla och drivkrafter som ingen kunde förstå sig på:

I clinch med andra twittrare vidhöll sedan ”Calle” att @atladottir ljugit om upplevelsen med de skrikande männen. Ingen förstod fortfarande varför @calleschulman drev denna fråga med en frenesi som om det inte fanns någon morgondag:

Men en twitterrant var inte nog. @calleschulman tog med sig insinuationerna ut i bloggosfären, via sin mama-blogg, och utvecklade sina teorier. Här väcks frågan, och den är än mer skrämmande, om samme twitterkapare även kommit åt lösenordet till mama-bloggen. Språkbehandlingen tyder på att det är en och samma person som skrivit både bloggposten och tweetsen.

Här skulle mama-administrationen helt sonika kunna gå in och byta lösen, så är problemet med den ovälkomna fripassageraren helt säkert ur världen. Allvarligare, betydligt allvarligare, är de grova personangreppen på skådespelaren @JonasInde. Här når Calles, eller ”Calles”, samtalston ett stadium som påminner om en dålig andedräkt som skulle kunna döda en häst på 15 meters håll.

Och trots att TV4:s förmiddagsdrottning @malou_vonsivers gick in som medlare…

… eskalerade grovheterna från Calle, eller ”Calle”, vilket lockade fram även @JonasInde:s sämsta sidor:

Can the real @calleschulman please stand up? Twitter kräver nu bevis för att Calle åter tagit kommandot över sitt kapade konto. Allt som krävs är att Calle ber Alex instagramma Calle med dagens tidning, med datum och årtal väl synligt. Denna bild torde ställa @calleschulman:s äkthet bortom allt rimligt tvivel.

Annonser
6 comments
 1. S. said:

  Nå, Calle Schulmans beteende och sätt att framföra kritik var väl inte det bästa, och visst har jag då sett kvinnor fått skrik efter sig av ett flertal förfriskade män på mycket korta sträckor så att misstro det var väl kanske inte det snyggaste.

  Men med det sagt har han en poäng i vad han säger om Atladottir. Man får inte ge henne kritik, någon form av kritik, utan att få en hel lynchmobb på sig. Synd att han inte kunde framföra det här på ett litet mer sansat sätt för det är ytterst relevant att ta upp hur en chefredaktör kan bete sig såhär.

  • bakjour said:

   Det får du nog utveckla. Hur menar du, ”bete sig så här”?

 2. Pyspunka said:

  Intressant! Men OM hans konto hade varit hackat så hade han väl gått ut med det på annat forum? På bloggen, i någon tv-soffa eller tidning? Tror inte att någon medieprofil låter sitt twitterkonto vara hackat någon längre tid utan att hojta till om det.

 3. Kalle Petersson said:

  ”Allt som krävs är att Calle ber Alex instagramma Calle med dagens tidning, med datum och årtal väl synligt” Ehh, menar ni en såndär, vahettere, papperstidning? Skämmes!

  • bakjour said:

   Vi ber om ursäkt. Men det var enda framkomliga vägen. Ett nederlag, men vi biter ihop och kommer igen. / @kallekarlsten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: