KINDER ÖVERRASKNING! Virtanens sci-fi-dystopi rymmer en beef med @niklassvensson!

1984, Blade Runner och Terminator 2 i all ära. Frågan är om inte kändisluncharnas skyddshelgon, @ftonbladet:s @fvirtanen, krossar allt motstånd med sin science fiction-dystopi i gårdagens tidning. Inlindat i en ömsint hyllning till författaren och sanningssägaren Stig Larsson öppnar sig en bild av neojournalismen som en blandning av Stepford och 28 dagar senare.

Var man ser, levande döda och robotliknande hemmafruar, som instagrammar glättade inredningsmagasin, Jehovas Vittnen-broschyrer och väggbonader från 50-talet och lägger på instafiltret ”verkligheten”. En kittlande fantasi, förvisso, men ännu så länge ganska långt från den digitala mötesplats där vi varje dag äter vår beef blodigare på andra sidan. Här bultar och blöder det, här flockas kändisarna i horder kring retweets av @AndersTimell:s senaste golfäventyr med @Martin_Melin. Vi har iofs aldrig varit inne på Facebook, så vad för slags mänsklig dekadens som dväljs där låter vi vara osagt, men på twitter lyser livets sol starkare än någonsin.

Men bortsett från att @fvirtanen:s måndagskrönika bjuder ett stycke njutbar eskapism rymmer den enligt Kinder Egg-principen också en överraskning, en megabeef i vardande. Virtanens ohöljda beundran för Stig Larssons obarmhärtiga sanningstörst står i bjärt kontrast mot konkurrentens twittergigant @niklassvensson och hans chockattack mot samme Stig Larsson igår kväll:

Man skulle kunna tänka sig en realtidsbeef i form av en dubbelchatt, hos både @ftonbladet och @Expressen, där @fvirtanen och @niklassvensson får ryka ihop som två tuppar i en klart underdimensionerad hönsgård, och göra upp, enbart beväpnade med signalord ur nattredigerarnas rubrikmanual. Det kan bli hur fett som helst. Leet the games begin!

/ @medieprofil

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: