SUPERFLASH! #Bakjour nominerar @kentekeroth till Guldspaden!

@Expressen i all ära, men äras den som äras bör. När riksdagsmannen @kentekeroth nu tvingas ta time-out efter att hela Sverige fått se filmen, där han och kamraterna @erikalmqvist och @C_Westling strör rasistiska och sexistiska glåpord som konfetti i stockholmsnatten och beväpnar sig med järnrör, då borde en nominering till landets finaste journalistpris, Guldspaden, vara ett lämpligt plåster på såren.

Erik Almqvist: "Blattelover! Babbe! Hora!" - Kent Ekeroth: "Med vår politik blir det inte fler såna!"

Erik Almqvist: ”Blattelover! Babbe! Hora!” – Kent Ekeroth: ”Med vår politik blir det inte fler såna!”

Ty i åratal har Sveriges journalistkår försökt skildra Sverigedemokraternas inre liv (som ett parti som alla andra), men aldrig kommit så nära som @kentekeroth, som med stundtals skakig mobilkamera lyckas gestalta tankegodset i partiprogrammet. Tidigare har svenska journalister bara fått se glimtar av detsamma, exempelvis via riksdagsmannen och partisekreteraren @BjornSoder:s facebookkonto.

Dokumentärfilmen Sökarna 3, som nu finns tillgänglig på expressen.se framstår alltmer som årets journalistiska avslöjande, och bör därför belönas med Guldspaden (dessutom borde @erikalmqvist nomineras till en Guldbagge för bästa manliga huvudroll, eftersom ingen plakatberusad svensk skådis någonsin lyckats spela nykter på ett så övertygande sätt).

Kent Ekeroth: "Vi försvarar oss bara! Vi försvarar oss bara!" - Erik Almqvist: "Det funkar alltid att vara ögontjänare!"

Kent Ekeroth: ”Vi försvarar oss bara! Vi försvarar oss bara!”

Dokumentären Sökarna 3 släpptes redan 2010 med 11-årsgräns på Sverigedemokraternas webb, men det är först nu som @kentekeroth:s directors cut-version finns görs tillgänglig för en större publik.

Här får publiken i en enda lång, svettig tagning följa tre kamrater (med Ekeroth, Almqvist och Westling i framträdande cameoroller) efter en kväll på krogen, där de skrattar och nojsar sig igenom i princip hela filmen…

… och där @erikalmqvist kallar en kvinna ”hora”, och komikern @Soranismail ”babbe”.


@Soranismail har också själv kommenterat filmen efter premiären på expressen.se:

Det är nu hög tid att @kentekeroth uppmärksammas för storartade insatser för journalismen, och att Sökarna 3 nu belönas med Guldspaden. Och nu när Kent tar time-out har han förmodligen gott och tid att producera både Sökarna 4 och 5. Vi ser fram emot det!

Kent Ekeroth: "Skönt att veta att ingen av oss backar!"

Kent Ekeroth: ”Skönt att veta att ingen av oss backar!”

/ @medieprofil

UPPDATERAT 15 kl 17.35: #Bakjour noterar förvånat att de flesta #gammelmedie-journalister låter @kentekeroth beskriva den hotfulla situationen under krognatten 2010. Ekot och TT måste ha sett en annan film. Vi hade önskat att de koncentrerat sig på, och hjälpt Kent att beskriva den uppsluppna stämningen och den pojkaktiga förtjusningen över att gnabbas och kasta glåpord. När vi ser filmen ser vi inga hot mot SD-gamängerna, men Ekot har kanske en annan film?
/ @medieprofil

Annonser
2 comments

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: