SUPERFLASH! SD och @Expressen i rättighetsbråk om Sökarna 3!

Mitt i tyckonomernas vid det här laget ganska tröttsamma ältande av hypotetiska väljarsympatier i framtiden, i kölvattnet på #SDgate, seglar ett stekhett rättighetsbråk mellan Sverigedemokraterna och @Expressen upp bland potentiella trending topics. Sökarna 3 släppets på SD-webben redan 2010, i en väl hårt redigerad version för att klara 11-årsgränsen hos Statens Biografbyrå. I DVD-upplagan fanns också ett exklusivt kommentatorsspår av den nu vingklippte riksdagsman @erikalmqvist:

"Väldigt lågt, @Soranismail, väldigt smutsigt. Men sanningen kommer alltid fram!"

”Väldigt lågt, @Soranismail, väldigt smutsigt. Men sanningen kommer alltid fram!”

Men när dokumentärfilmen nu släpps i @kentekeroth:s oklippta directors cut-version visar det sig att SD och @Expressen inte gjort upp om rättigheterna. I ett skarpt formulerat pressmeddelande försöker man tvinga @Expressen:s chefredaktör @ThomasMattsson att inte bara visa en teveserieversion av Sökarna 3, utan en förlängd Fanny & Alexander-variant (5 timmar 25 minuter) i cinemascope:

Vi stödjer detta. Då kanske #gammelmedia äntligen också kan släppa frågorna om hotfulla stämningen under krognatten och koncentrera frågorna kring den uppsluppna stämningen, fnisset, gnabbet mellan tre pojkmän på galej, som man kan se mer av i dagens avsnitt på expressen.se:

/ @medieprofil

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: