SUPERFLASH! @emanuelkarlsten förnekar inblandning – i @Bakjour!

Igår, söndagen den 18:e november, fyllde neojournalismen, as brought to you by #bakjour, 1 år. Vår annars så virala och nätbundna redaktion firade detta med en internetzfri helg på @kallekarlsten:s initiativ, med kajakpaddling i Värtahamnen och, in honour of prasselpressens främste mediedirigent, @Expressen:s leading man @ThomasMattsson, en rejäl omgång paintball (@medieprofil, utklädd till @jimmieakesson, har några präktiga blåmärken i ländryggen idag).

Tillbaka i den digitala verkligheten noterar vi 1-årsdagen bar det historiska ögonblickets kainsmärke, när #bakjour-utmanaren #ajour:s Merlin of Meme, @emanuelkarlsten (som tråkigt nog fortfarande blockar #bakjour), för första gången kommenterade konkurrensen oss redditryttare emellan:

Notera också att @emanuelkarlsten i något förtäckta ordalag i kommentarsfältet på ajour.se förnekar inblandning i vårt mest spännande projekt hittills. Vi hoppas att han också signar in på @thomps definitiva lista över dementier, och säger med magstöd och tio fingrar på Bibeln:

JAG HAR INTE #BAKJOUR!

Och efter förra veckans världspremiär av Sökarna 3expressen.se har Sveriges Television hamnat i en veritabel korseld av anklagelser om #RTstöld och uncredd:

Det började med att @Expressen gick till samlat och unisont angrepp efter att #Agenda olovandes visat en piratkopia av ett utdrag ur SD-trilogin…

… varpå SVT brännmärktes som ”omvittnat sämst [i Sverige] på credd”. Och argaste bildrörsbandariljärkonkurrentens ledande tyckonom @U_Kristofferson vädrade nyhetsmorgonluft.

All information på internetz är visserligen fri, kall och gratis. Men när vi ser neojournalismens orkidé spirar i den virala myllan, mitt i @Expressen:s centralredaktion, är vi beredda att överse med den samtidigt barnsligt anala och lite rörande jakten på ”credd”. Samtidigt hoppas vi att SVT:s smak för uncredd ska ge public service-traditionens grand old lady blodad tand och en rejäl snålskjuts på pendeltåget mot framtiden. Vad säger @mickep2?

/ @kallekarlsten

NOTA BENE: @U_Kristofferson kan mycket väl och inom kort få äta upp skadeglädjen över att konkurrenten SVT dras i dendigitala smutsen. Det är bara en tidsfråga innan @SDopping eller någon annan språkpolis upptäcker hans särskrivning”public service uppdrag” och drar igång en hetsjakt under för ändamålet lämplig hashtag (#nufårdetvaranog/ #vänavordning / #särskrivningärmord).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: