Odödliga hashtags on parade!

Man brukar säga att kackerlackor är de enda levande varelser som överlever ett atomkrig. Resonemanget är högst tillämpbart även på det virala samhället, och dess varudeklarationer i form av hashtags. Vi föredrar dock att tala om hashtaggarnas Rasputins, som på ett närmast övernaturligt sätt styr diskussionen, förvrider sinnet på tidigare sansade twittrare och som sedan är i princip omöjliga att döda. Varken arsenik, Round-Up eller dynamit biter på en sådan hashtag.

Senaste exemplet är #RTstöldgate, med avknoppningen #RTgate

… som nu levt sitt eget liv i över en månad (motsvarande en eon i enlighet med viralklådans tideräkning). Bara de senaste dygnen markerar hashtaggen sin närvaro vid två tillfällen i det offentliga samtalet, både som #RTstöldgate (aningen kastrerad med avsaknad av #)…


… och i den snärtigare versionen #RTgate:


Frågan är dock om inte #RTstöldgate/#RTgate övertrumfas av Sveriges Reddios numera ikoniska, och bromantiska, hashtagg #saudivapen. I likhet med #RTgate har taggens upprinnelse för länge sedan fallit i glömska, till förmån för en slags legendstatus, som gör att twittrare i tid och otid svänger sig med #saudivapen, där den ena stunden markerar kritisk distans till @CarlBildt:s reseskildringar i österled, och i den andra sammanfattar veckans lunchmeny på Försvarsdepartementet.

Och, som synes i skärmdumpen ovan, imorgon bitti bär taggen #saudivapen nya vittnesbörd om äktsvensk statlig skam, vittnesbörd signerade @bgbodin och @ohmandaniel, som nu lever sina varumärken i realtid och bäddar in sina karriärer, fram till pensionen, i det saudiska skumraskaffärernas fetvadd. Vad denna tidiga julklapp till grävkramarna innehåller kan vi bara ana, men att hela Regeringskansliet ska dammsugas på bevismaterial står ju bortom allt rimligt tvivel.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: