@P3Nyhetsguiden trotsar kritiker – upphäver gränsen mellan åsikter och fakta!

Tyckonomins Barnjournalen, @P3Nyhetsguiden, har under en längre tid befunnit sig mer eller mindre under belägring av framtidsfientliga researchivrare. Det började med att Sveriges Reddio #p3browser:s sprakfålar gjorde en neojournalistiskt föredömlig (av #gammelmedia givetvis missuppfattad som slarvig) svepande genomlysning av riskerna med vaccin mot livmoderhalscancer. Och medan vi och resten av världens neoz gjorde viralvågen, fick @P3Nyhetsguiden schavottera i @medierna, Sveriges Reddios svar på Polisens internutredare.


Nu omgrupperar kritikerna, och twitterstormen tornar upp sig vid framtidens horisont, efter att @P3Nyhetsguiden mjukt bäddade in neojournalismens viktigaste axiom (”Den enda absoluta sanningen är att det inte finns någon absolut sanning. Allt kan debatteras!”) i gårdagens program om den största globala myten sedan Galileo Galileis 500 år gamla irrläror, klimatförändringarna:


Reaktionen från vetenskapskramarna lät inte vänta på sig, twitterflödet bubblade igår av anklagelser, och under hashtaggen #tipsanyhetsguiden skrev n00bsen så fingrarna blödde, kritik som i en viral kontext givetvis bör uppfattas som fler angelägna debattämnen:


Vi har redan tidigare komplimerat @P3Nyhetsguiden för deras tyckonomiskt fulländade pollar, en av hörnstenarna i det virala framtidsbygget. När röster nu höjs för att tilldela Nyhetsguiden Föreningen Vetenskap och folkbildning, VoF:s pris Årets Förvillare (journalismens svar på den amerikanska filmindustrins Razzie, Golden Raspberry Awards) vill vi påminna om att vi fullt ut stödjer Nyhetsguidens strävan mot tyckonomins Nirvana.

Vi noterar också nöjt, att trots återkommande skitstormar, sprider sig missionen att en gång för alla upphäva gränsen mellan åsikter och fakta. @P3Nyhetsguiden sällar sig till den än så länge blygsamma, men växande skaran #gammelmedie-redaktioner som köper biljett på Orientexpressen mot den ljusnande framtid, som är vår.  

Vägen är lång, men den leder tveklöst hem. @P3Nyhetsguiden och #nymo, you lead! We follow.

/ @kallekarlsten och @neo_lagercrantz

Annonser
1 comment

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: