FREDAGSFLASH! Tomas Ramberg – tyckonomraket på Fokus makthavarlista!

På förekommen anledning vill vi passa på att poängtera: #bakjour är INTE samma sak som #barpol. Vi är medvetna om att dessa två neojournalistiska tankesmedjor påminner fonetiskt om varandra, och att #bakjour och #barpol båda fyller lite av samma funktion som lägerelden, och 60- och 70-talets Hylands hörna, där hela familjen, kanske hela släkten, kan samlas för att avnjuta mysputtrig infotainment av bästa märke, medan barnen hetsäter pressgurka och pappa dricker silvergrogg. Men, återigen, #bakjour är inte #barpol. Och #barpol är inte #bakjour.

Nog om det. Dagens stora nyhet är givetvis skiftbytet i 4chanfabriken…

… där #Ekot:s samtida Lennart Hyland, Tomas Ramberg, nu sugs upp i den tyckonomiska antimateria vi kallar klout, och delar det gyllene gränssnittet med @niklassvensson, @matsknutson, @U_Kristofferson, @pwolodarski och övriga medlemmar i den virala @ritstokratin.

Men denna nyhetsbomb extra intressant om man samkör den med tidningen Fokus makthavarlista 2012, som släpptes idag, med Sveriges 100 viktigaste twittrare inom tyckonomi, pollitik och journalism, och trots en blygsam start…


… seglar Tomas @jtramberg Ramberg in på 84:e plats, bara två (!) placeringar efter @Expressen:s digital dandy, @CarlBildt:s protegé @niklassvensson:

Detta kan bara tolkas på ett sätt: @jtramberg har en viral potential som, om den varit en bloggbävning, förmodligen hade hamnat någonstans mellan 7,0 och 7,5 på #Riche:terskalan. Och om ett ”hej” som enda tweet ger plats 84 bland Sveriges twittrande tyckonomer torde det innebära en latent kloutscore på mellan 91 och 95. Vi gissar att det räcker med ett eller två DM till valfri tyckonomkollega för att Ramberg ska klättra ett par pinnhål på Fokus-listan.

Många har idag också ställt sig frågan: Vad händer nu med #Ekot:s lördagsunderhållning, när Tomas Ramberg slutar plåga toppolitiker och byrådirektörer lagom till helglunchen?

Vi kan nu avslöja att #Ekot:s lördagsintervju läggs ner, till förmån för poddcasten #saudivapen, där @ohmandaniel och @bgbodin varje lördag beefar upp medlemmar ur twitter1337en, i ett kloutspäckat samtal om gamla och nya uppgifter i Saudiaffären. Journalismens och tyckonomins svar på @emanuelkarlsten:s och @andreasekstrom:s nystartade podd, gubbversionen av Barn skriver till Gud.

/ @kallekarlsten

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: