FLASH! @niklassvensson utkämpar flerfrontsbeef i tyckonomiska inbördeskriget!

Det pågår sedan en tid tillbaka ett lågintensivt inbördeskrig inom den svenska tyckonomin, ett krig som på sikt hotar att spränga neojournalismen inifrån. Ur vårt strikt neojournalistiska perspektiv kan man betrakta detta ur två olika synvinklar, ty vad som möter ögat är:

1) ett pärlband av pyrrhussegrar,

2) en källa till nyheter, lika outtömlig som Försvarsdepartementets diarium för #gammelmedia.

Om denna journalismens Särimner varit en ko, hade den lagt sig på den virala slaktarbänken var kväll, och bjudit de digitala einhärjarna ett överflöd av beef, för att nästa morgon stå där, lugnt idisslande, i väntan på nästa gästabud. Som igår kväll, ett stilla samtal om korv mellan @CarlBildt och @niklassvensson, som spårade ur redan innan de kommit till dryckestipsen, efter att Sveriges Reddio genom @bjornhager lagt sig i med en improviserad tittarundersökning:


(notera @CarlBildt:s stilistiska särskrivningspiruett ”varm korv”)


Om detta var den tändande gnistan under krutdurken som härbärgerar @Expressen:s digital dandy och den tyckonomiske ärkefienden på #TV4, @U_Kristofferson, låter vi vara osagt, men idag bröts åter vapenvilan i en infekterad rant om vem som creddat, och uncreddat, vem i en ständigt aktuell #lökigwebbTVbeef. @niklassvensson här flankerad av sin obrottsligt lojale vapendragare @sjoshult:


Och detta är sannerligen inte första (och högst sannolikt inte heller sista) gången dessa tre legat i luven på varandra, efter beskyllningar om kredd och okredd. Här en rant från oktober:


För en utomstående betraktare må detta framstå som tre vuxna karlar som sänker sig till skolgårdsnivå, när de räknar antalet tweets inkluderande hashtaggsen #barpol och #veckanspolitik, men för en neojournalist är detta förstås en kamp om kloutscore, som om varje tweet vore den sista.


Denna stundom uppblossande beef roar visserligen oss (och troligen även den globala publiken), men för neojournalismens bästa uppmanar vi nu ändå tre .combattanterna att gräva ner stridsyxan och mötas i ett fast och ärligt handslag över några fredsbetonade IPA på #Riche eller #Teatergrillen.

/ @kallekarlsten och @medieprofil

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: