#Ajour i smutsig creddbeef – med SVT!

Vid det här laget har det hänt lite för ofta för att kännas bekvämt ur ett neojournalistiskt perspektiv: #bakjour-utmanaren #ajour spinner loss i en gnällig gammelmedial rant om credd, fastnar i vinkelvolten och förvandlas i princip till en kravmaskin från förr. Nu har det hänt igen, den här gången är det @johanhedberg som anklagar public service-kolossen på lerfötter, #SVT, för klouthäleri.

Men hur är det egentligen? Anklagelsen studsar som en rikoschett, och här finns en beef att gå till botten med. Detta har tydligen hänt: #ajour tittar på TV. #ajour gör ett referat, i stort sett en in i minsta detalj ordagrann rewrite av teveprogrammet…

… och #ajour avslutar, tyvärr i oantastlig gammelmedie-tradition, med att credda SVT för nyheten att @goranhagglund vägrade möta Narkolepsiföreningen i direktsändning.

Programledaren a-r-t-i-k-u-l-e-r-a-r till och med ut detta i offentligheten, så att inget lämnas åt slumpen, eller undertexten:

@johanhedberg:s krav förbryllar oss en aning. Om #ajour nu tagit det, visserligen beklagliga, beslutet att verka i en förgången tid och medietradition, så är det ju helt rätt tågordning här: #ajour creddar #SVT. Att #SVT därefter skulle credda #ajour för att ha creddat #SVT ter sig en smula absurt, och framför allt onödigt.

Vi skulle till och med kunna sträcka oss till att säga: Nån måtta får det vara! Låt oss istället påminna om att all info på internetz är fri, kall och gratis.

/ @kallekarlsten

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: