FLASH! Fel, @nyheter24, det skulle vara ”Jimmie Åkesson fyllehånar Bret Michaels!”

UPPDATERAT 4 december kl 08.50: @niklassvensson blev igår hårt åtgången för sin ord-för-ord-dokumenterade ansvarsintervju med Jimmie Åkesson, avv kollegor och branschfolk:
TOBLEny2
… men faktum är att @niklassvensson var den ENDE som var i närheten av att avtäcka det verkliga scoopet! Tyvärr släppte han rockstjärnespåret för tidigt: 
TOBLEny1DETTA HAR HÄNT:
I ett revanschismens töcken, drivna av avundsjukan efter @Expressen:s järnrörsavslöjande, famlade @nyheter24 efter ett eget SD-scoop. Idag kom så förlösningen:

toble1

Byggt på indicier, av en redaktion uppenbart bestående av finniga tonåringar, som upplevt varken Poison eller Guns N’ Roses, brejkade man storyn om SD-ledaren Jimmie Åkessons finlandskryssning med rocktema. Med bilden av Jimmie med en stor Toblerone i famnen drog man snabbt slutsatsen att måltavlan för ett tänkt hån var Socialdemokraternas dåvarande partiledare Mona Sahlin.

toble2

Inget hade kunnat vara mer fel. Allt @nyheter24:s redaktion behövt göra var att bildgoogla Poison-sångaren Bret Michaels

toble4

… eller Guns N’ Roses-sångaren Axl Rose

toble5

… för att förstå att det var hybriden av dessa två som Jimmie Åkesson eventuellt fyllehånade med en jättelik Toblerone i famnen. Även Tobleronedetaljen faller på sin egen orimlighet, eftersom varje fyllepajsare som någonsin satt sin fot på en finlandsfärja (vilket uppenbarligen ingen i @nyheter24:s redaktion gjort) vet är att varannan passagerare går i land med en supersize Toblerone i bagaget.

Dock var skadan redan skedd. Det kollektiva medvetandet håller som bekant #gammelmedia i ett järngrepp, och scoopet om SD-ledarens Tobleronehån spred sig som en gräsbrand i tidningarnas webbprärier. Till exempel  var @Expressen snabba med att projicera nyheten på storduk…

toble3

… orkestrerad i en ösregnslång ord-för-ord-intervju med @niklassvensson, emedan man för länge sedan glömt den egna tidningens ”Mosa Mona”-kampanj från valrörelsen 2010:

toble6

/ @kallekarlsten

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: