Kändistyckonomernas yttrandefrihet hotad!

Yttrandefrihet är det bästa ting, som sökas kan all världen kring, som det heter i visan. Och den viktigaste yttrandefriheten är @martenandersson:s. Sveriges, kanske världens råaste komiker, sprider sanningar som gödsel, och lyser upp tillvaron för kändis1337en och drygt 20 000 följare på twitter med sina råa men välmenande skämt om kvinnor, bögar och minoriteter.

Men de senaste dagarna har hoten mot yttrandefriheten, både @martenandersson:s, andra kändisars och tankesmedjan Timbros projektledare för kulturfrågor @Budoarstamning:s, hopat sig som åskmoln vid tyckonomins hägrande horisont. Rättviseförmedlingens angrepp på den mänskliga rättigheten för obotliga bromantiker med akustiska och elgitarrer att uppträda på festival fick den senare att idag dra en lans mot mansdiskrimineringen:

KRÄNKTMAN5

Som alla vet är Rättviseförmedlingen dessutom helt onödig, eftersom musikindustrin redan har ett flertal rättviseförmedlingar, bland andra Luger och Live Nation.

Även Lulzens Lagavulin, @martenandersson, fick som sagt se sin yttrandefrihet hotad av olika förgreningar inom PK-maffian, hot av en sådan allvarsgrad att han såg sig tvungen att förse sitt kommande politiskt inkorrekta skämt med en brasklapp:

KRÄNKTMAN2

Och med ”mongolid” [sic!] åsyftar @martenandersson alltså en person med Downs syndrom.

KRÄNKTMAN1

Även filmregissören, den värmländska komedins Mats Helge Olsson, @UMalmros, satte idag ner foten mot de som hotar att inskränka hans i egenskap av kändis obegränsade och okränkbara yttrandefrihet.

KRÄNKTMAN4
KRÄNKTMAN3

Det är hög tid att parafrasera Birgit Friggebo (med ett varnande och uppfordrande pekfinger riktat mot PK-maffian): Nu tycker vi att vi i denna viralsal gemensamt sjunger ”We shall overcome”.

/ @medieprofil

Annonser
1 comment

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: