Vilken kändis blockar mest?

BLOCKBLISK

Häromkvällen hände det igen: En leeturg blockade en annan. Den här gången var det @Expressen:s digital dandy, #Sjöstan:s Golden Boy @niklassvensson som stängde dörren för Computer Swedens främste neojournalist in spe, @blisk. Orsaken till blockningen är ännu höljd i dunkel, men ställer en i det större sammanhanget betydligt viktigare fråga på sin spets:

Vem i kändis-, medie- och twitter1337en blockar mest och flest?

Under gårdagkvällen diskuterades blockningen som metod flitigt på #svenskatwitter. Många vittnade om hur de blivit blockade av kändisar (av olika art och valör, längs hela kloutskalan), och under hashtaggen #jagblevblockadav växte embryot till en folkrörelse fram.

BLOCKextra1BLOCKextra2
De flesta av de utpekade kändisarna tiger som muren och vägrar konsekvent förklara sin blockningsfilosofi, exempelvis har #ajour-gruppens @emanuelkarlsten och @damonrasti under ett års tid inte yppat ett ord om blockningen av #bakjour. Där står vi fortfarande villrådiga, utlämnade till våra egna gissningar och spekulationer.

Men orsakerna kan räknas i tusental, ibland räcker det med ett skämt om presstöd, eller en retweet av en rival, ibland räcker det att nämna twitter1337en i annat än rena hyllningar. En och annan leettwittrare berättar (i vissa fall närmast skroderar) gärna och vidlyftigt om blockningen som livsstil och affärsidé, här @alexschulman:

BLOCKextra3
Sent igår kväll valde alltså @alexschulman att även blocka #bakjour, bland annat efter att vi valde att bara retweeta, och inte skärmdumpa och publicera i en bloggpost, en tweet där han öppet delade detaljer om sin intimhygien. Eftersom detta är en viktig orsak till att han nu blockar oss, väljer vi nu att publicera den tweeten:

SCHULMANkissar

Vi hoppas nu att folkrörelsen #jagblevblockadav trendar, senast under förmiddagen denna måndag den 17 december, och att även de utpekade storblockarna vill hjälpa till att förklara detta växande tidsfördriv i leetkretsar (under parallelltaggen #jagblockade). Ut och vittna, i en twitterfeed nära dig!

Vem blockar mest? Vi avgör saken med en poll. Har du blivit blockad av någon av kandidaterna? Rösta! Och bjussa på blockningsanekdoter i kommentarsfältet!

UPPDATERAT16 december kl 23.30: @alexschulman erkänner: ”Det är som en sjukdom!” Och @niklassvensson:s vapendragare @sjoshult bidrar med vittnesmål:
BLOCKpoll1
BLOCKpoll2
Och humor1337ens alltid lika trevlige och verserade chefsleeturg @martenandersson kör en variant på den gamla klassikern ”jag behöver inte gå nån jävla charmkurs. Jag är redan positivt inställd till de idioter som kommer hit och gnäller”.
BLOCKpoll3

5 comments
 1. Sanna said:

  Var ny på Twitter och hade följt Schulman och skrev en tweet om att jag inte fattade hur man avföljde Alex Schulman (det var sant) och då blockade han mig.

 2. Elsa said:

  Jag kommenterade en bild, väldigt roligt. Tror att jag kallade den norénsk, med kinesiska associationer och lite konstfack. Blev blockad och hånad. Det var surrealistiskt. Bilden var verkligen precis sådan. Det var inte ens elakt. Snarare en komplimang.

  Vem blockade? Lisa Magnusson. Blockeringen är fortfarande i kraft, så här något år senare.

 3. Boris said:

  Johan Ingerö blockade mig på ingenting. Har är galet otrevlig och samtidigt väldigt överkänslig. Kika på honom lite, vore kul.

 4. Det är uppenbart att vi som blivit blockade av @martenandersson, @alexschulman och @marcusbirro inte utgör en särskilt exklusiv skara twittrare (”otrevliga idioter som spyr galla över folk”).

  Den ende i #ajour-gruppen som (hittills) har blockat mig är @johanhedberg, efter att jag genomfört ett tappert försök att diskutera deras journalistiska metoder med honom.

  Jag har blivit kallad ”psykotisk” av @lisamagnusson och ”rasist” av @johaningero. En kort stund hade jag också förmånen att ingå i den skara som följdes av Martin Jönssons ande, innan denne drog vidare till de sälla jaktmarkerna.

  Sist, men inte minst, blev jag rage-blockad av @blisk efter att ha kritiserat honom för att vara osaklig i sitt försvar av en kritiserad Slitz-artikel som valsade runt på Twitter. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: