TRAFIKCHOCK! #Ajour:s tidiga julklapp till #gbgftw: ”NEJ till trängselskatt!”

TRÄNGSEL1

De uppkopplade medborgarna i #gbgftw möter julen till detta glädjebudskap från @Expressen:s västsvenska kyrkupplaga GT. Kampen för de göteborgska kändismännens rätt att fortsätta köra bil som om inget hänt…
BOISENny1
… går som tåget, och nu är en folkomröstning mot trängselskatten i princip lika klappad och klar som en platt-TV under granen. Hur kunde GT:s kampanj bli en sån hejdundrande succé? frågar sig förstås vän av ordning. Svar: När neojournalismens kronjuvel visar öppet stöd rasslar protesterna in som enkronor i en manipulerad enarmad bandit på Stena Line:

TRÄNG1

#Ajour:s store rorsman, kloutkalifen och sociala medier-experten @emanuelkarlsten tog ställning mot trängselskatten för bara några dagar sedan, och resultatet lät inte vänta på sig, tusentals missnöjesröstare slöt upp bakom honom i kampen för rätten att välja bort utbyggd kollektivtrafik och minskad klimatpåverkan, kampen för den mänskliga rättigheten att obekymrat få styra sin Four Wheels of Fortune mot den hägrande trafikinfarktens löftesrika gryning bortom en igenkorkad Tingstadstunnel.

TRÄNG2

Men handlar inte GT:s kampanj om att värna lokal demokrati? Svaret är entydigt NEJ. I ett utslag av gåtfull neojournalistisk blygsamhet har GT:s chefredaktör @fridaboisen förletts att framställa det så.

TRÄNGSEL2

GTny2

Idag är det länge sedan @fridaboisen cyklade omkring som chefredaktör för tidningen Topphälsa. Nu känner hon istället tomgångens helande kraft och hon har sett ljuset i en av morgontrafik korvstoppad Tingstadstunnel. ”I am speed, flinar jag inombords när jag kör om en grinig bilkö med några lätta tramptag”, skrev @fridaboisen då. Idag är det @fridaboisen som sitter i den av GT:s folkinitiativ upprymda bilkön och flinar tillbaka.

TOPPHÄLSA

/ @kallekarlsten

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: