Jan Helin: ”Min Klout är den största i Sverige!”

Igår kväll utbröt ett regelrätt krig mellan @ftonbladet och @Expressen, efter att @Expressen:s västsvenska kyrkupplaga GT hävdat herravälde över digitalt värdeskapande i Västsverige.

STÖRST1

Men @ftonbladet:s chefredaktör @JanHelin replikerade blixtsnabbt: ”Jag är Sveriges William Randolph Hearst! Min Klout är den största i Sverige!”

STÖRST2

Nu är det ju dock pinsamt uppenbart att den moderna nyhetsmänniskan ser varken @ftonbladet, GT eller @Expressen som sin främsta input. För länge sedan är Sverige ett lydrike under neojournalismens supermakt USA, och snart sagt varje framtidsorienterad svensk hämtar allt av värde från Facebook och Twitter, ty förutom en outsinlig brunn av digitalt inflytande finns är allt för livets alla skeden, news, beef och haters. @ftonbladet och @Expressen kan på sin höjd skrapa upp smulorna från viralklådans smörgåsbord och fylla sina fattigmans-appar.

Dessutom är @JanHelin:s undertext, ”Min Klout är den största i Sverige!”, även den en sanning med modifikation. Söker man svaret hos Klout.com, The Standard of Influence, råder inga tvivel om att att @JanHelin än så länge är blott en lärling i det digitala värdeskapandets smedja, där @ThomasMattsson är His Masters Voice.

STÖRST3

(Printa gärna ut bilden ovan och rama in den. @JanHelin:s och @ThomasMattsson:s kloutscore på samma bild för allra första gången är lika stort som när Al Pacino och Robert De Niro för första gången möttes öga mot öga på vita duken, i 1 scen i Heat 1995. Ett historiskt ögonblick)

/ @medieprofil

1 comment

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: