SUPEREXTRA! Ärkerivalerna @Expressen och @ftonbladet i kloutkrig!

Klouten är vår tids viktigaste valuta, The Standard of Influence, den slutgiltiga utmätningen av digitalt inflytande. Neojournalismen, som är mer eller mindre en slav under Klouten, har sedan länge sett den som journalismens motsvarighet till den internationella kilogramprototypen i Paris. Klouten är dock, trots i princip omöjlig att definiera, mera av en gas.

Ett veritabelt kloutkrig rasar sedan några timmar, helt öppet, mellan  Ordinari Post Tijdenders främsta arvtagare inom gammelmedieprotektoratet, @Expressen och @ftonbladet. Efter att #bakjour satt @niklassvensson:s Sancho Panza, @Sjoshult på spåret gjorde han en egen kloutmätning på några av tidningens mest prominenta tyckonomer och .gif-gnidare.

KLOUTkrig1
KLOUTkrig2

Det visar sig alltså att underhuggarna har högre Kloutscore än tidningarnas sotto capos, vilket i sig är mycket intressant och värt en mer djupgående analys.

Vi skulle kunna tänka oss att orsaken är att viralvivörerna @niklassvensson och @Sjoshult har ett betydligt större svängrum att bygga sina varumärken i realtid, än de vid affärsmodeller och kvartalsrapporter fjättrade @ThomasMattsson och @JanHelin. Den senare ger sig också in i kriget med ett gammeldags trumfkort: Pengar:

KLOUTkrig4

Mitt i denna nyväckta kloutyra dyker dock @ninajansdotter upp från ingenstans och lägger sordin på festen. Vi ser nu fram emot uppslagen i @Expressen och @ftonbladet, i julaftonsupplagan.

KLOUTkrig5

/ @medieprofil

5 comments
  1. Rätt intressant att fler börjar upptäcka betydelsen av Klout. Fler företag och organisationer börjar förstå att kommunikationen sker mer och mer digitalt. Jag har en klout score på 76.

  2. Kul att se eftersom jag har 76 på Klout och min samarbetspartner Patricia Mellin har också 76! Vi har tillsammans 152 på Boosta Digitalt som är vårt gemensamma varumärke! Skall bli intressant att se ifall detta kommer uppmärksammas också 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: