HELA LISTAN! Årets viktigaste nätsnackisar, platserna 8 – 10

Vi är nu framme vid den tiden på året då både tidningshyllorna och internetz formligen svämmar över av nostalgiskt bakåtsträveri och listor över högt och lågt under året som gått. Det här är dock den enda listan ni behöver, #bakjour:s tyckonomiskt säkerställda 10-i-topp över viktigaste nätsnackisarna 2012. Vi tar dem några i stöten för att ni ska kunna njuta till fullo.

10. #Bakjour-utmanaren #Ajour
Under sitt första hela år i viralklådans tjänst drabbades rewritecentralen #ajour av strömhopp bland medgrundarna, där några, som e-postegyptologen @kwasbeb gick till konkurrerande medier, medan andra, som sardonikern @damonrasti, inte hoppade av men försvann spårlöst från bloggen. Trots detta lyckades #ajour, under ledning av Google+gurun @emanuelkarlsten, på egen hand upprätthålla den neojournalistiska genren *gratisreklam för Spotify*. Bara en sån sak.
ÅR12ajour

9. Hashtaggens år
#saudivapen, #RTstöld, #mvh12, #BrosbeforeBeef, #barpol och sju sorters #gate. 2012 var året då hashtaggen som idé spred sig som jättebjörnloka, eller kräksjuka på ett överbelagt dagis, över svenska twitter. Varje twittrare ville plantera sitt eget virala maskrosfrö, och @Expressen:s digital dandy, varumärkesbyggandets Antoni Gaudí, @niklassvensson, satte hela sitt digitala förtroendekapital i pant, minst en gång i veckan, för att få vardagens små och stora frågor att trenda under hemkokta taggarna #twitterfredag, #twitterlördag, #mittsvar och #minjul.
ÅR12hashtaggensår1

Vit kränkt internaut/netizen biter ifrån.

Vit kränkt internaut/netizen biter ifrån.

8. Otrevliga Twitter
Först växte Weird Twitter, Konstiga Twitter, fram som ett Illuminati of Pranksters. De okända supertwittrarna lurade till exempel i en hel värld att @CarlBildt bjudit hela EU-kommissionen på pölsa, och la ut ett cookiespår av knarkskämt som i utskrift hade räckt härifrån till Korpilombolo. Det här var något som man inte talade högt om (med undantag för @zolfagary och @kwasbeb, som planerar en Galagopocket) utanför Twitter. Och som en logisk följd av Weird Twitter svarade den svenska humor- och kändis1337en med Rude Twitter, Otrevliga Twitter.

Det här var också något man teg om AFK. Bloggbaronerna försökte övertrumfa varandra i att bygga sina varumärken av hot och förolämpningar, i realtid. Tylösandspornografen @calleschulman extraknäckte körsnär i svinpäls, och önskade bland annat livet ur @JonasInde
CALLEattackpåInde
… men fick också extremt hård konkurrens av RAW Comedy Klouts @martenandersson, som under 2012 upphöjde finesslösheten till stor konst, mötte allt som inte var fjäsk och dyrkan med en vägg av fradga och blockade alla som tackade nej till friplåtar till köns- och bögskämtens nycirkus.
SURMÅRTEN4
Mannen som var på god väg att bli okrönt konung av Otrevliga Twitter, filmregissören @UMalmros
UMALMROStopp3
… har dock lämnat walk over inför 2013.
ÅR12otrevlig

Resten av #bakjour:s 10-i-topp över viktigaste nätsnackisarna 2012 presenteras inom kort.

Stay tuned!

/ @kallekarlsten och @medieprofil

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: